Ingredientul secret al lui Gordon Ramsay pentru o friptură fragedă și suculentă. Este ușor de găsit
Bucătarii consideră adesea că fileul de vită sau fileul mignon sunt bucăți de friptură supraevaluate, dar Gordon Ramsay nu este de acord.
Fileul este una dintre „bucățile sale preferate de carne din toate timpurile”, deoarece este „plină de aromă”, scrie Food Republic.
Este o carne care se poate găti cu ușurință prea mult și poate deveni uscată, dar Ramsay folosește un ingredient neașteptat pentru a o menține suculentă: supa de pui.
Mai întâi, bucătarul-șef prăjește ambele părți ale cărnii sale într-o tigaie, apoi adaugă usturoi, rozmarin, cimbru și o frunză de dafin înainte de a turna supa. Adăugarea lichidului suplimentar o face o carne mai umedă, deoarece o parte din acesta este absorbită de friptură pe măsură ce aceasta se gătește. Pe măsură ce carnea se fierbe și absoarbe aromele, devine, de asemenea, un sos ușor de preparat la tigaie pentru a însoți fileul.
Supa de pui funcționează bine deoarece are un gust delicat care nu va domina o bucată mai puțin aromată, cum ar fi fileul mignon.
În plus față de folosirea supei de pui, Gordon Ramsay are multe alte sfaturi pentru a obține maximum de aromă dintr-o friptură precum fileul mignon. Un mod este de a servi carnea acoperită cu o gremolata făcută în casă, obținută prin amestecarea coajei de lămâie cu pătrunjel parfumat și capere sărate. Aceasta oferă o explozie de strălucire și prospețime, care contrastează frumos cu un sos de friptură pe bază de carne de pui și adaugă textură fripturii moi ca untul. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a folosi resturile de lămâi.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: carne de vita, ingrediente, Gordon Ramsay,
Dată publicare:
22-09-2024 15:55