Ingredientul secret al lui Gordon Ramsay pentru o friptură fragedă și suculentă. Este ușor de găsit

Gordon Ramsay
Getty

Bucătarii consideră adesea că fileul de vită sau fileul mignon sunt bucăți de friptură supraevaluate, dar Gordon Ramsay nu este de acord.  

Fileul este una dintre „bucățile sale preferate de carne din toate timpurile”, deoarece este „plină de aromă”, scrie Food Republic.

Este o carne care se poate găti cu ușurință prea mult și poate deveni uscată, dar Ramsay folosește un ingredient neașteptat pentru a o menține suculentă: supa de pui.

Mai întâi, bucătarul-șef prăjește ambele părți ale cărnii sale într-o tigaie, apoi adaugă usturoi, rozmarin, cimbru și o frunză de dafin înainte de a turna supa. Adăugarea lichidului suplimentar o face o carne mai umedă, deoarece o parte din acesta este absorbită de friptură pe măsură ce aceasta se gătește. Pe măsură ce carnea se fierbe și absoarbe aromele, devine, de asemenea, un sos ușor de preparat la tigaie pentru a însoți fileul.

Supa de pui funcționează bine deoarece are un gust delicat care nu va domina o bucată mai puțin aromată, cum ar fi fileul mignon.

Citește și
friptura rata
Friptură de rață și Ferrari. Ce a mai primit o consilieră pentru a deveni spion al Chinei
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

În plus față de folosirea supei de pui, Gordon Ramsay are multe alte sfaturi pentru a obține maximum de aromă dintr-o friptură precum fileul mignon. Un mod este de a servi carnea acoperită cu o gremolata făcută în casă, obținută prin amestecarea coajei de lămâie cu pătrunjel parfumat și capere sărate. Aceasta oferă o explozie de strălucire și prospețime, care contrastează frumos cu un sos de friptură pe bază de carne de pui și adaugă textură fripturii moi ca untul. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a folosi resturile de lămâi.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Conopidă murată, cele mai bune rețete. Secrete pentru cele mai bune murături cu conopidă
Conopidă murată, cele mai bune rețete. Secrete pentru cele mai bune murături cu conopidă

Conopida murată este nelipsită din orice casă. Versatilă și ușor de pregătit, conopida este una dintre cele mai apreciate murături de toamnă, aducând pe masă un gust crocant, ușor acrișor și plin de arome

Friptură de rață și Ferrari. Ce a mai primit o consilieră pentru a deveni spion al Chinei
Friptură de rață și Ferrari. Ce a mai primit o consilieră pentru a deveni spion al Chinei

O fostă consilieră a guvernatorului statului New York a fost arestată şi acuzată că a lucrat ca agent al Chinei pentru milioane de dolari, unui stil de viaţă somptuos şi raţă sărată, au anunţat marţi procurorii federali americani, scrie AFP.

 

Ce prețuri sunt acum într-o stațiune de la munte din România: 30 de lei o ciorbă, 65 de lei o friptură
Ce prețuri sunt acum într-o stațiune de la munte din România: 30 de lei o ciorbă, 65 de lei o friptură

Prima zi de toamnă a adus soare și temperaturi calde, și la munte. Turiștii care au ales traseele montane s-au bucurat de peisaje superbe.

De ce este importantă diversitatea alimentară și cum ne poate feri de steatoza hepatica. Sfatul medicului
De ce este importantă diversitatea alimentară și cum ne poate feri de steatoza hepatica. Sfatul medicului

Mâncăm o felie de pâine cu unt pentru că ne place, zilnic. Ne place și friptura de porc, tot zilnic. Dar și cartofii prăjiți, care nu lipsesc din meniul zilnic.

Câte calorii au micii. Doctor Mihaela Bilic: „Cei de porc sunt mai dietetici”
Câte calorii au micii. Doctor Mihaela Bilic: „Cei de porc sunt mai dietetici”

Câte minute să țin friptura pe grătar? Depinde de grosimea bucății de carne. Cum sărbătorim ziua de 1 mai? Cu un grătar la iarbă verde.  

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.