Festivalul Anatolian a adus mâncarea tradițională turcească în Parcul Expoziției Iași. „Jeleuri, dulciuri, baclava cu fistic”
Pentru un festin oriental autentic, puteți face un popas la Iași. În capitala Moldovei este găzduit în acest weekend Festivalul Anatolian.
Sunt pregătite pe loc faimoasele bucate turcești, iar la desert vă așteaptă baclavale însiropate, umplute cu nucă sau fistic.
A fost agitație mare în Parcul Expoziției din Iași, unde oaspeții au fost ademeniti cu bucate orientale. Gătite pe loc, acestea au răspândit arome de carne friptă și plăcinte, așa că tentația a fost mare.
Aluatul este gătit la foc mare, apoi presărat cu umplutură și condimente.
Turist: „E prima oară când vin. Sunt în concediu din Belgia și nu știam de acest festival. Și mă distrez cu nepoțeii.”
Alții au dat năvală la dulciurile cu aromă de portocală, trandafir sau presărate din belșug cu nucă și fistic.
Femeie: „Jeleuri, dulciuri, baclava cu fistic. Sunt multe variante și ciocolată.”
Mustafa Oz, organizator: „Avem feedbackuri foarte pozitive. Cei care vin vineri mai vin și sâmbătă și în următoarea zi să mai ia din alte bunătăți, alte lucruri. De fiecare dată când venim la Iași suntem primiți cu căldură.”
De trei ori pe zi, artiștii interpretează la festival cântece și dansuri tradiționale turcești.