Cum să faci maioneza fără ulei. Are foarte puține calorii și gust identic cu al maionezei clasice
În perioada sărbătorilor de iarnă, de pe mesele românilor nu lipsește niciodată salata de boeuf. Însă, dacă vrei să eviți kilogramele în plus, după masa de Crăciun, încearcă să prepari maioneza fără ulei.
Află din rândurile de mai jos cum se prepară maioneza fără ulei, o variantă mult mai sănătoasă care va satisface gusturile tuturor iubitorilor de salată de boeuf.
Cate calorii are maioneza clasică
Maioneza este unul dintre produsele cu un număr mare de calorii. Potrivit calculatorului de calorii al USDA, 100 de grame de maioneză are 680 de calorii.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cum poți face maioneză fără ulei - rețetă simplă
Uleiul este cel mai nesănătos ingredient dintre cele care se folosesc pentru a prepara maioneza. Însă există și o variantă mai sănătoasă fără ulei, care oferă un gust la fel de bun preparatului, potrivit rachelrayshow.com.
Ingrediente
Varianta de maioneză fără ulei se poate prepara într-un timp foarte scurt și este nevoie de doar cinci ingrediente.
• 6 linguri de oțet alb;
• 4 linguri de amidon de porumb;
• 17 grame de iaurt grecesc;
• 3 linguri de muștar Dijon;
• 1 linguriță de sare;
• 14 grame de îndulcitor;
Preparare
Într-un castron amestecați oțetul cu amidonul de porumb și cu două treimi din iaurtul grecesc. Pe urmă, puneți amestecul într-o cratiță mare pe aragaz și fierbeți până când se îngroașă. Amestecați continuu ca să nu se lipească.
După ce s-a îngroșat, puneți preparatul într-un blender. Dacă nu aveți blender, puteți folosi și lingură pentru a amesteca.
Continuați să amestecați până când iaurtul devine rece. După ce preparatul s-a răcit adăugați iaurtul rămas, trei lingurițe de muștar și îndulcitorul.
Maioneza fără ulei este gata și poate fi folosită la preparate la fel ca și produsul clasic, cu ulei.
Sursa: rachelrayshow.com
Etichete: sarbatori, mancare tradiționala,
Dată publicare:
13-12-2022 11:11