Atracții înfricoșătoare din România, pentru Halloween 2022. Top 7 destinații pentru împătimiții de povești de groază

castelul Bran, cover

De Halloween, împătimiții de povești de groază pot vizita mai multe locuri din România, despre care se spune că ar fi bântuite sau blestemate.    

Românii sunt un popor superstițios, iar folclorul românesc este plin de povești înfiorătoare. De la legendele lui Vlad Țepeș, până la locuri bântuite sau la povești terifiante despre mirese care și-au pierdut viața în mod inexplicabil, există puține zone din țară care să nu fie legate de o poveste de groază, bună de povestit pasionaților.

Destinații de Halloween 2022 în România

Datorită castelelor pline de mister și a clădirilor vechi care ascund cele mai înspăimântătoare legende, România este una dintre destinațiile potrivite de Halloween.

Castelul Bran

Castelul Bran sau Castelul lui Dracula, așa cum mai este cunoscut, este unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri de vizitat de Halloween.

Poveștile despre fantoma lui Dracula, care bântuie coridoarele castelului, au ajuns și la urechile turiștilor străini.

Citește și
Obiective turistice din Arad - 13
Obiective turistice în Arad. Cele mai interesante lucruri de văzut în oraș și împrejurimi
INVESTIGAȚIE. Ce au în comun Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan: primăriile pe care le conduc au semnat contracte de milioane de euro cu firme ai căror patroni au conexiuni cu oameni din serviciile secrete

De asemenea, localnicii mai spun că în castel s-ar mai afla și fantoma Reginei Maria, cea care, în trecut, a transformat castelul în una dintre reședințele sale preferate. 

Anul acesta, de Halloween, la Castelul Bran au loc mai multe evenimente destinate atât copiilor, cât și adulților. De asemenea, castelul va găzdui și petreceri tematice.

Castelul Iulia Hașdeu

Castelul Iulia Hașdeu a fost ridicat de către savantul român Bogdan Petriceicu Hașdeu pentru fiica sa, Iulia, care a murit în anul 1888, la vârsta de 19 ani, de tuberculoză. Devastat de pierderea unicului său copil, Bogdan Petriceicu Hașdeu a construit un castel memorial, unde se spune că savantul practica ședințe de spiritism.

Pădurea Trivale

Potrivit legendei, pădurea Trivale din Pitești este locul în care și-au pierdut viața mai multe mirese. O mireasă ar fi fost decapitată de propriul tată.

O altă legendă înfricoşătoare, dintr-o perioadă mai recentă, se referă la fantoma unei alte mirese moarte, care ar bântui Pădurea Trivale.

Potrivit legendei, într-o seară, un taximetrist a luat o mireasă din Pădurea Trivale, iar pentru că nu avea bani, mireasa i-ar fi lăsat verigheta și i-ar fi zis să o aștepte. După ce mireasa a plecat, bărbatul a picat într-un somn adânc și, când s-a trezit, se afla în faţa unui bloc de locuinţe din cartierul Trivale, locul unde, în urmă cu 10 ani, s-a sinucis o mireasă pentru că şi-a pierdut soţul chiar în ziua nunţii, într-un accident rutier. Întors la mașină, se spune că bărbatul ar fi găsit inelul pe un deget putrezit.

Pădurea Hoia-Baciu

Cunoscută și sub numele de „Triunghiul Bermudelor din România”, Pădurea Hoia-Baciu este considerat unul dintre cele mai înfricoșătoare locuri de la noi din țară. Pădurea este situată în apropiere de orașul Cluj-Napoca și a devenit cunoscută datorită fenomenelor stranii observate de către cei care au fost acolo.

Localnicii spun că persoanele care trec prin pădure se confruntă cu senzații ciudate, precum stări de vomă, greață și chiar arsuri de piele.

Legenda spune că în poiana din mijlocul pădurii ar exista un portal spre o altă lume, iar cei care trec prin el riscă să nu se mai întoarcă. Unii localnici povestesc chiar despre mai multe persoane care ar fi intrat în pădure și nu s-ar mai fi întors.

Cetatea Poenari

Situată în județul Argeș, Cetatea Poenari este unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri din România. Legenda spune că, după ce Vlad Țepeș a ajuns domnitor al Țării Românești, a adunat la Poenari toate familiile de boieri care au participat la asasinarea tatălui său și i-a ucis pe toți.

În 2021, listverse.com a clasificat Cetatea Poenari pe locul 5 în top 10 cele mai înfricoșătoare destinații din lume.

Castelul Banffy de la Bonțida

Potrivit legendelor, mai mult de 100 de soldați naziști au dispărut, în mod misterios, în timp ce erau îngrijiți sau cazați în interiorul castelului Banffy din Bonțida.

În ziua de astăzi, mai mulți locuitori au spus că au auzit zgomote ciudate, siluete pe culoarele înguste și voci care răsună din camerele goale.

Proiect inedit in Cluj. Primul festival de muzica electronica organizat intr-un castel in ruina

Casa Jean Troianos, Brăila

Casa Jean Troianos a fost un azil de vârstnici situat în municipiul Brăila. Clădirea se spune că ar fi fost construită de către negustorul grec Nicolachi Mavrocordulas.

În 1985, în timpul unor lucrări de consolidare, muncitorii au descoperit un schelet uman în subsolul clădirii. Descoperirea macabră a fost însă rapid corelată cu o legendă mai veche, care spune că Nicolachi Mavrocordulas s-ar fi căsătorit cu Voica, o femeie din zonă. Într-una dintre zile, întorcându-se de la vânătoare mai devreme, Nicolachi și-a găsit soția în pat cu un alt bărbat. Cuprins de furie, acesta a ucis-o și i-a zidit trupul în pereții clădirii. După aceasta, Nicolachi a fugit în Grecia, iar proprietatea a fost scoasă la vânzare.

De-a lungul timpului, casa Jean Troianos a avut mai mulți proprietari, dar niciunul nu a locuit mai mult de câteva luni în casă. În ziua de astăzi, localnicii din zonă spun că din casă se aud țipetele soției ucise.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT A semnat! Cine va fi antrenor la Steaua în sezonul următor
NEWS ALERT A semnat! Cine va fi antrenor la Steaua în sezonul următor
Citește și...
Obiective turistice în Pitești. Cele mai interesante lucruri de văzut în oraș și în județul Argeș
Obiective turistice în Pitești. Cele mai interesante lucruri de văzut în oraș și în județul Argeș

Pitești este unul dintre marile orașe ale României, iar turiștii care ajung aici au posibilitatea să vadă o serie de obiective interesante și atractive.

Obiective turistice în Arad. Cele mai interesante lucruri de văzut în oraș și împrejurimi
Obiective turistice în Arad. Cele mai interesante lucruri de văzut în oraș și împrejurimi

Orașul Arad este situat în partea de vest a României și este reședința județului cu același nume. Aradul este cel mai important nod al rețelelor feroviare de transport naționale și transeuropene, din vestul țării.

Obiective turistice în Alba Iulia. Ce poți face și ce e de vizitat în oraș și împrejurimi
Obiective turistice în Alba Iulia. Ce poți face și ce e de vizitat în oraș și împrejurimi

Orașul Alba Iulia, situat în inima Transilvaniei, este locuit de peste 2.000 de ani și a fost întotdeauna un important centru urban. 

Recomandări
Ce ar trebui să facă România, după ce Zelenski a cerut NATO să doboare rachetele rusești din Ucraina. “O acțiune militară”
Ce ar trebui să facă România, după ce Zelenski a cerut NATO să doboare rachetele rusești din Ucraina. “O acțiune militară”

Solicitarea președintelui Volodimir Zelenski, care a cerut țărilor NATO vecine Ucrainei să doboare cu propriile avioane de luptă rachetele rusești, pe teritoriul Ucrainei “nu este viabilă, pentru că ar însemna o implicare în conflict”.

Judecătoarea din dosarul 2 Mai, Ioana Ancuţa Popoviciu, va fi mutată la altă instanță. CSM a admis transferul ei
Judecătoarea din dosarul 2 Mai, Ioana Ancuţa Popoviciu, va fi mutată la altă instanță. CSM a admis transferul ei

Consiliul Superior al Magistraturii a admis, marţi, transferul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, care judecă dosarul accidentului de la 2 Mai, de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanţa.

VIDEO. Marcel Ciolacu, primit la Palatul Prezidenţial de preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan cu 21 de salve de tun
VIDEO. Marcel Ciolacu, primit la Palatul Prezidenţial de preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan cu 21 de salve de tun

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan.