Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Joe Biden amenință responsabilii falimentului Silicon Valley Bank: „Sunt ferm hotărât să îi trag la răspundere”

Joe Biden a anunțat că falimentul Silicon Valley Bank nu va rămâne fără urmări prin prisma persoanelor responsabile de căderea instituției bancare. „Sunt ferm hotărât să îi trag la răspundere pe cei responsabili pentru această mizerie".

Joe Biden a dat asigurări într-un comunicat că „poporul american şi companiile americane pot avea încredere că depozitele lor bancare vor fi acolo când vor avea nevoie".

Pe de altă parte, Joe Biden a anunţat că ţine un discurs luni dimineaţă pentru a-i asigura pe americani cu privire la sistemul bancar, după falimentul Silicon Valley Bank şi Signature Bank.

„Voi comenta cum vom menţine un sistem bancar rezilient pentru a ne proteja redresarea economică istorică", a declarat el într-un comunicat duminică seara.

Autorităţile americane au anunţat duminică o serie de măsuri pentru a asigura persoanele şi întreprinderile în legătură cu soliditatea sistemului bancar american şi vor garanta în special retragerea tuturor depozitelor de la banca în faliment Silicon Valley Bank.

Citește și
joe biden
Biden respinge planul de pace al Chinei pentru războiul din Ucraina: „Dacă-l aplaudă Putin, cum poate fi bun?”

Pe lângă SVB, acestea vor permite accesul la toate depozitele unei alte instituţii, Signature Bank, care a fost închisă automat de către autoritatea de reglementare, potrivit unui comunicat.

Silicon Valley Bank s-a prăbuşit după ce deponenţii, îngrijoraţi cu privire la situaţia financiară a băncii, s-au grăbit la ghişee pentru a-şi retrage economiile. Această fugă la ghişeele băncii a luat prin surprindere pieţele financiare şi a şters peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a băncilor americane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult