George Simion: „Am votat ca pentru prima dată după 35 de ani să ne eliberăm de lanţuri, de cătușe”
Președintele AUR, George Simion, a spus că a votat ca pentru prima oară după 35 de ani „să ne eliberăm de lanţuri, de cătuşe şi de cei care caută să ne ţină prizonieri în sărăcie într-o ţară bogată”.
George Simion a votat la puţin timp după deschiderea urnelor, la Colegiul Unirea din Focşani.
”Am votat cu gândul la Ziua Naţională, la înaintaşi şi totodată la cei tineri, la copilul meu Radu, la toţi copiii României. Am votat ca pentru prima oară după 35 de ani să ne eliberăm de lanţuri, de cătuşe, de cei care caută să ne ţină prizonieri în sărăcie într-o ţară bogată. Am votat cu gândul la românii plecaţi în pribegie peste hotare. Am votat cu gândul că ei nu sunt nici trădători, nici muncitori necalificaţi”, a afirmat Simion după ce a votat.
El a adăugat că a votat cu gândul şi la seniori.
”Am votat cu gândul la seniorii noştri care astăzi sunt umiliţi, la cei care sunt ţinuţi prizonieri prin vouchere, prin cupoane, prin diferite ajutoare sociale, la cei care au fost ameninţaţi ieri că vor rămâne fără ajutoare sociale, fără pensii, dacă nu votează cum trebuie. Nu există cum trebuie, există ce simte fiecare aici în suflet, există voinţa fiecărui cetăţean suveran şi am votat ştiind că votul meu contează ca să nu fie batjocorită democraţia, să avem alegeri libere şi să nu se repete turul întâi de scrutin cum vor unii şi alţii”, a mai transmis liderul AUR, potrivit News.ro.
Cele mai recente informații despre alegerile parlamentare din 2024, despre prezența la vot, atât în țară cât și în străinătate, cât și rezultatele exit-poll pot fi urmărite live pe stirileprotv.ro.
Potrivit calendarului alegerilor din 2024, anul 2024 este marcat de patru runde de alegeri în România: alegeri europarlamentare și alegeri locale (9 iunie), prezidențiale (24 noiembrie primul tur, 8 decembrie, turul doi) și parlamentare (pe 1 decembrie).
Ce trebuie să știi despre alegerile din 1 Decembrie este că românii își aleg reprezentanții în Senat și Camera Deputaților, votând pentru partide politice, alianțe electorale sau candidați independenți. Deși ambele camere fac parte din Parlamentul României și toți parlamentarii rolul de a elabora și aproba legi, există câteva deosebiri majore între Senat și Camera Deputaților și, implicit, între deputați și senatori.