Cat castiga un blogger culinar in Romania. Masterchef i-a incurajat pe romani sa prinda "gustul" retetelor si in online

Ultimul update: Sambata 13 Septembrie 2014 07:32
Data publicarii: Miercuri 10 Septembrie 2014 19:10
Categorie: Social

In plina expansiune a retelelor sociale de tipul Facebook, blogurile culinare se numara inca printre cele mai accesate site-uri din Romania.

Astfel, ceea ce a inceput ca o pasiune s-a transformat pentru multi in afacere. Si fenomenul Masterchef a contribuit la deschiderea apetitului romanilor pentru gatit. Din aceasta toamna, legatura cu mediul online este si mai puternica: chef Adrian Hadean are unul dintre cele mai citite bloguri de cooking din Romania.

Laura Laurentiu este omul din spatele blogului retetecalamama.ro. S-a apucat de treaba in urma cu 5 ani. Astazi, pagina ei aduna in jur de 125.000 de vizitatori unici saptamanal.

"Oamenii sunt interesati de procedee noi, de ingrediente noi", spune Laura.

Laura nu traieste numai din online. Mai are o pasiune transformata in meserie: e solista de muzica populara. Totusi, in functie de publicitatea pe care o accepta, un blogger culinar poate castiga si o mie de euro pe luna. Specialistii spun ca aparitia in prim-plan a fenomenului Masterchef a starnit interesul oamenilor pentru gatit. De aici explozia de continut si consum de pe internet.

"Avem o fata frumoasa foc. Poate vrei sa-i faci curte". Mesajul cu final emotionant publicat de Cabral pe blogul sau

Chef Adrian Hadean are peste 100.000 de fani pe Facebook, iar blogul sau, adihadean.ro, a adunat 15 milioane de vizitatori in ultimii ani. Pe langa gatit, chef Hadean este pasionat si de fotografie.

Nu le dedica articolele specialistilor din domeniu, ci oamenilor care cauta idei de retete zilnice.

"Tot ce pun online am facut eu cu mainile mele. Retetele de pe blog sunt gatite de mine, sunt verificate", spune Adrian Hadean, juratul de la Masterchef.

In tot acest elan, aparitia niselor era inevitabila. Acum trei ani, Ruxandra Micu a decis sa devina vegetariana si, odata cu aceasta, sa isi deschida un blog culinar. Gourmandelle.com este la mare cautare in randul adeptilor bucatariei raw-vegan.

Si ea si-a cumparat o camera foto profesionala si a invatat singura cum sa scoata in evidenta preparatele in mediul online. La fel ca altii, Ruxandra nu traieste doar din blogging. Este web designer de profesie.

"A fost un fel de refugiu, locul in care imi notam toate retetele pe care le testam. Am vrut sa le arat si altora cat de usor e sa tii o dieta vegetariana santoasa", spune Ruxandra.

Peste jumatate dintre cele mai accesate bloguri din Romania vin din zona culinara, pentru ca, inevitabil, orice cautare legata de mancare merge catre ele, spun specialistii in monitorizarea traficului. Ies in evidenta rapid datorita continutului actualizat in permanenta.

Tatal Danei Rogoz a murit. Mesajul publicat pe blog de vedeta

Tatal Danei Rogoz a murit. Mesajul publicat pe blog de vedeta

mașină pe partie

Mașină filmată coborând pe pârtia de schi de la Băișoara. ”A spus că a alunecat”. VIDEO

Soluția Ministerului Agriculturii pentru fermierii din Romania: cooperativele agricole

Dulce și fără să îngrașe? Se poate!

Apel umanitar al Asociației Colectiv: ”În urma incendiului, acești oameni au rămas fără haine, mobilă”

O asistentă medicală care a contribuit la salvarea a mii de vieți are nevoie de ajutor

Soţul Simonei Tache a murit la 43 de ani: ”Ultimul lui an a însemnat o uriaşă suferinţă”

psihologi in scoli

Psihologii, aproape inexistenți în școlile din România

Medic român stabilit în Germania, despre proteste: ”Toată clasa politică este vinovată”

Afumătorile se umplu cu preparate pentru Paște. Mezelarii lucrează la foc continuu

Jurnalul ”Marșului Speranței” de 450 de km, de la Cluj la București. ”Am ajuns să strigăm jos comunismul”

Proteste în toată țara. Mii de oameni au manifestat în marile orașe

Tudor Chirilă, despre legile justiției: ”Vor transforma România în Disneylandul corupților”