Cat castiga un blogger culinar in Romania. Masterchef i-a incurajat pe romani sa prinda "gustul" retetelor si in online

Ultimul update: Sambata 13 Septembrie 2014 07:32
Data publicarii: Miercuri 10 Septembrie 2014 19:10
Categorie: Social

In plina expansiune a retelelor sociale de tipul Facebook, blogurile culinare se numara inca printre cele mai accesate site-uri din Romania.

Astfel, ceea ce a inceput ca o pasiune s-a transformat pentru multi in afacere. Si fenomenul Masterchef a contribuit la deschiderea apetitului romanilor pentru gatit. Din aceasta toamna, legatura cu mediul online este si mai puternica: chef Adrian Hadean are unul dintre cele mai citite bloguri de cooking din Romania.

Laura Laurentiu este omul din spatele blogului retetecalamama.ro. S-a apucat de treaba in urma cu 5 ani. Astazi, pagina ei aduna in jur de 125.000 de vizitatori unici saptamanal.

"Oamenii sunt interesati de procedee noi, de ingrediente noi", spune Laura.

Laura nu traieste numai din online. Mai are o pasiune transformata in meserie: e solista de muzica populara. Totusi, in functie de publicitatea pe care o accepta, un blogger culinar poate castiga si o mie de euro pe luna. Specialistii spun ca aparitia in prim-plan a fenomenului Masterchef a starnit interesul oamenilor pentru gatit. De aici explozia de continut si consum de pe internet.

"Avem o fata frumoasa foc. Poate vrei sa-i faci curte". Mesajul cu final emotionant publicat de Cabral pe blogul sau

Chef Adrian Hadean are peste 100.000 de fani pe Facebook, iar blogul sau, adihadean.ro, a adunat 15 milioane de vizitatori in ultimii ani. Pe langa gatit, chef Hadean este pasionat si de fotografie.

Nu le dedica articolele specialistilor din domeniu, ci oamenilor care cauta idei de retete zilnice.

"Tot ce pun online am facut eu cu mainile mele. Retetele de pe blog sunt gatite de mine, sunt verificate", spune Adrian Hadean, juratul de la Masterchef.

In tot acest elan, aparitia niselor era inevitabila. Acum trei ani, Ruxandra Micu a decis sa devina vegetariana si, odata cu aceasta, sa isi deschida un blog culinar. Gourmandelle.com este la mare cautare in randul adeptilor bucatariei raw-vegan.

Si ea si-a cumparat o camera foto profesionala si a invatat singura cum sa scoata in evidenta preparatele in mediul online. La fel ca altii, Ruxandra nu traieste doar din blogging. Este web designer de profesie.

"A fost un fel de refugiu, locul in care imi notam toate retetele pe care le testam. Am vrut sa le arat si altora cat de usor e sa tii o dieta vegetariana santoasa", spune Ruxandra.

Peste jumatate dintre cele mai accesate bloguri din Romania vin din zona culinara, pentru ca, inevitabil, orice cautare legata de mancare merge catre ele, spun specialistii in monitorizarea traficului. Ies in evidenta rapid datorita continutului actualizat in permanenta.

Tatal Danei Rogoz a murit. Mesajul publicat pe blog de vedeta

Tatal Danei Rogoz a murit. Mesajul publicat pe blog de vedeta

Edi Coti

Un băiețel de 10 ani, diagnosticat cu pareză cerebrală, are nevoie de ajutor urgent

Ignorat de aleși, fenomenul bullying ia amploare. Mii de copii sunt hărțuiți la școală

Pelerinaj la rezervaţia de bujori de stepă din Zău de Câmpie. Sunt unici în Europa

Doi adolescenți au furat mâncarea și băutura care urmau să fie folosite la o pomană

Tânăra care s-a luptat ani de zile pentru a-și obține actul de identitate a plecat din țară

Un medic vorbește despre ”marea brambureală” din sistemul sanitar: ”Au ras tot ce se putea”

protestatari in Piata Victoriei

Câțiva protestatari au stat în cap în fața sediului Guvernului, pentru premierul Dăncilă

Federaţia Sindicală Hipocrat, semnal de alarmă privind Legea salarizării: ”Au luat de la unii ca să dea altora”

Primul anger room din România. Clienţii pot sparge obiecte pentru sume cuprinse între 50 și 150 lei

Fără soluții pentru copiii care la 18 ani ies din centrele de plasament. ”Cei mai mulți intră în panică”

Două produse românești, pe cale de a fi protejate la nivel european

Proteste ale sindicaliștilor feroviari. Ceferiștii amenință cu greva generală