Celebrul actor Roger Moore, cunoscut pentru rolurile din seria James Bond, a murit la varsta de 89 de ani

×
Codul embed a fost copiat

Celebrul actor Sir Roger Moore, cunoscut in special pentru rolurile din seria James Bond, a murit la varsta de 89 de ani.

Conform BBC News, anuntul a fost facut de familia acestuia.

Roger Moore a interpretat rolul celebrului agent 007 in sapte filme din seria ”James Bond”, inclusiv in doua dintre cele mai apreciate lungmetraje din aceasta serie cinematografica - ”Live and Let Die” si ”Spy Who Loved Me”.

Familia lui Roger Moore a confirmat decesul artistului, marti, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

”Roger a murit dupa o lupta scurta, dar curajoasa cu cancerul”, se afirma in acel mesaj, publicat de copiii actorului.

Citește și
Roger Moore
Vezi ce parere si-a facut Roger Moore, celebrul agent 007, despre Bucuresti
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

”Iti multumim, tata, pentru faptul ca ai ramas tu insuti, pentru faptul ca ai fost atat de special pentru atat de multi oameni”, au adaugat copii starului britanic.

Roger Moore, care a murit in Elvetia, va fi inmormantat in cadrul unei ceremonii funerare private care va avea loc la Monaco, conform dorintelor sale.

”Iubirea cu care a fost inconjurat in ultimile zile de viata a fost atat de mare incat nu poate fi exprimata in cuvinte”, precizeaza o declaratie de presa facuta de cei trei copii ai actorului - Debora, Geoffrey si Christian.

Gandurile noastre se indreapta acum spre sotia lui, Kristina, in aceasta perioada dificila”, au adaugat copii starului.

Roger Moore a fost cel de-al treilea actor invitat sa interpreteze rolul James Bond pe marile ecrane, dar a ramas in memoria cinefililor si cu rolurile din francizele ”Sfantul” si ”The Persuaders”. A fost si un activist dedicat activitatilor umanitare si a devenit ambasador al bunavointei pentru UNICEF in anul 1991.

Actorul britanic s-a nascut la Londra pe 14 octombrie 1927 si, dupa ce a lucrat ca model la inceputul anilor 1950, a semnat un contract pe sapte ani cu studioul MGM. Primele filme ale sale nu au fost chiar memorabile, iar succesul a venit dupa ce a facut tranzitia spre micul ecran.

Rolul care l-a facut remarcat in televiziune a fost cel din serialul de aventuri ”Ivanhoe”, care i-a adus posibilitatea de a deveni protagonistul unor productii foarte populare, precum ”Maverick”, ”The Saint” si ”The Persuaders”.

Succesul de care s-a bucurat filmul ”Sfantul” i-a deschis usile la Hollywood, insa franciza americana dedicata celebrului spion nu a impresionat in box office.

Roger Moore fusese contactat pentru a juca personajul James Bond, insa din cauza conflictului dintre agenda lui de lucru in televiziune cu cea din cinematografie nu a putut sa joace acest rol.

Dupa ce Sean Connery s-a retras definitiv din franciza ”James Bond”, Roger Moore a fost invitat din nou sa joace acest rol.

L-a interpretat prima data in 1973, intr-un film elogiat de critici si primit cu entuziasm de spectatori - ”Live and Let Die”.

A jucat apoi in alte sase productii cu agentul 007 intr-o perioada de 12 ani, devenind actorul care a detinut cel mai mult timp acest rol din istoria francizei. Atunci cand s-a retras din seria ”James Bond”, in 1985, Roger Moore avea varsta de 58 de ani.

Dupa ce a predat acest rol lui Timothy Dalton, Roger Moore a luat o pauza in cariera si nu a mai jucat in niciun film pana in 1990.

De atunci, cariera lui a devenit intermitenta, starul britanic aparand dor sporadic, in roluri mici, precum cele din filmele ”Spice World” si ”Boat Trip”.

In 1999, Roger Moore a primit Ordinul Imperiului Britanic in grad de Cavaler si a fost innobilat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii in anul 2003 pentru actiunile sale umanitare.

Decizia actorului britanic de a deveni ambasador al bunavointei pentru UNICEF s-a bazat pe prietenia lui cu Audrey Hepburn, care a detinut acelasi titlu in cadrul UNICEF.

Roger Moore a scris doua carti despre perioada petrecuta in calitate de interpret al personajului James Bond, dar si doua autobiografii. Cea mai recenta dintre acestea, lansata in 2014, se intituleaza ”Last Man Standing”.

A fost casatorit de patru ori - cu Doorn van Steyn (1946-1953), Dorothy Squires (1953-1968), Luisa Mattioli (1969-1996) si Kristina Tholstrup (2002-prezent) - si a avut trei copii.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Super-spion pe marile ecrane, Roger Moore a fost in intimitate victima violentelor conjugale
Super-spion pe marile ecrane, Roger Moore a fost in intimitate victima violentelor conjugale

Actorul a recunoscut acest lucru in cadrul unei emisiuni TV. La cei 84 de ani, Moore nu mai este jenat sa povesteasca cum prima lui sotie, o patinatoare, il umplea de vanatai si ca in timpul unei discutii aprinse a aruncat in el cu un ceainic.

Vezi ce parere si-a facut Roger Moore, celebrul agent 007, despre Bucuresti
Vezi ce parere si-a facut Roger Moore, celebrul agent 007, despre Bucuresti

"Sunt chiar fricos si nu-mi plac armele! Nu sunt un erou". O spune, teribil de amuzat Roger Moore, cel care in urma cu 20 de ani l-a interpretat cu mare succes pe vestitul agent 007.

Agentul 007 se afla in Romania. Roger Moore filmeaza la noi
Agentul 007 se afla in Romania. Roger Moore filmeaza la noi

Roger Moore, unul dintre Don Juan-ii cinematografiei mondiale, filmeaza in Romania. "Joc rolul unui bunic nesuferit", marturiste actorul, care in anii '70 frangea inimile in "James Bond" si "Sfantul".

Roger Moore:
Roger Moore: "Daniel Craig este un criminal"!

Actorul britanic Roger Moore, cunoscut la nivel mondial datorita faptului ca a jucat personajul James Bond de sapte ori, considera ca el era cel care punea pe jar inimile femeilor, iar actualul Bond, Daniel Craig este, mai degraba, un asasin.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.