2 zile libere de la serviciu pentru a ”vopsi pietre” în Munții Făgăraș

Ultima actualizare: 20-08-2020 15:44
2 zile libere de la serviciu pentru a ”vopsi pietre” în Munții Făgăraș
George Moldovan

Solidaritatea oamenilor face din Țara Făgărașului o destinație atractivă.

Plecând de la inițiativa A C U M de a organiza evenimentul de alergare montană Făgăraș Rocks! într-o zonă mai puțin umblată a Munților Făgăraș, trecând prin dorința organizatorilor de a lăsa în urmă o infrastructură proaspăt reabilitată pentru turismul montan pe acest tărâm de o magie surprinzătoare și prin atragerea alături de acest efort a voluntarilor Asociației Montane Carpați, tot mai mulți făgărășeni se alătură acestui demers și, iată, o companie oferă angajaților zile libere pentru a urca pe munte și a contribui la refacerea marcajelor pe traseele din estul Făgărașilor.

Teodora Țarog, directorul general al Dedienne Roumanie, explică participarea colegilor săi: ”Atunci când realizăm un produs, de la faza de concepție până la fabricarea, expedierea și utilizarea lui, analizăm toate riscurile potențiale pe care le poate genera asupra utilizatorului final și stabilim ce e necesar să facem pentru a le înlatura.

Acest “modus vivendi” m-a determinat să împărtășesc colegilor experienta mea prin munți și să le propun două zile liber de la munca transformate în două zile pe care le petrecem în creierii munților, la marcat trasee montane. Astfel ajutăm utilizatorul final să nu preia riscuri inutile și să aibă posibilități de retragere când vremea devine rea.

Doua zile care, alături de voluntarii din Asociația Montană Carpați, ne-au permis să contribuim la dezvoltarea infrastructurii turistice, să descoperim ce oameni minunați avem în jurul nostru și ce frumoasă este România.”

Două zile pe munte, pentru unii angajați Dedienne fiind prima lor drumeție, au adus provocări fizice, o noapte dormită la cort, depășirea unor limite și bucuria de a contribui voluntar la siguranța amatorilor de drumeții montane.

Dintre participanți, unii și-au programat deja viitoare drumeții montane cu familia, alții abia așteaptă ziua liberă pentru a participa la Făgăraș Rocks! 2020 … și toți devin mai conștienți de valoarea solidarității făgărășenilor și a contribuției lor pentru ca vizitatorii să se bucure deplin de munții falnici, diversitatea de comori naturale, locurile cu istorie legendara și energie spirituală aparte care au facut din Țara Făgărașului ”Destinația Anului 2020 în Romania”.

Îți poți rezerva loc pe www.tarafagarasului.com

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO