COD GALBEN de ninsoare si intensificari de vant pentru judetele Neamt si Suceava. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

×
Codul embed a fost copiat

Meteorologii au emis, duminica, o atentionare nowcasting Cod galben de ninsoare cu intensificari de vant pentru judetele Neamt si Suceava, pana la ora 19:30.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, in zonele montane din judetele Neamt si Suceava se vor semnala ninsoare moderata, vant, cu intensificari de pana la 40-50 km/h, ce va conduce la scaderea temporara a vizibilitatii sub 100-200 m.

De asemenea, se va depune un nou strat de zapada, de aproximativ 3-4 cm, indeosebi la altitudini de peste 700 - 800 m.

Duminica vremea se strica si se raceste in toata tara. Ploile vin temporar, se pot strange pana la 20-25 de litri pe metru patrat in nord, centru si est, iar maximele vor fi de la 3 la 16 grade

In Dobrogea si Baragan vremea schimba foaia: daca ieri am avut soare si 18 grade in Lunca Dunarii, azi asteptam ploi, frig si un vant cam neprietenos. Va ploua local si la noapte. In Moldova sudica si in nordul Munteniei, avem vreme ploioasa si foarte rece. Maximele pierd trei, patru grade, iar la noapte va fi mai frig ca noaptea trecuta. Va ploua si in jumatatea nordica a Moldovei si in Bucovina. Se pot aduna 20 de litri de apa pe metru patrat si in plus, frigul devine si mai nemilos. Maximele vor fi mai degraba de decembrie decat de octombrie. In zona subcarpatica apare lapovita.

Citește și
vremea - frig, soare
Zi cu soare si maxime de 17 grade. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim tot vreme urata, cu ploi temporare si un aer mai rece. Temperaturile pierd chiar si cinci grade fata de ieri. Va ploua local si peste noapte.

Pentru vestul tarii, cam aceeasi prognoza: vreme urata si ploiasa, temperaturi mai scazute ca ieri. Totusi, aici, regimul termic este unul acceptabil. Ziua vor fi 16...17 grade, la noapte chiar si 10 grade. Se strica vremea si in centrul Romaniei. Asteptam atmosfera mohorata, ploi destul de consistente si maxime in cadere fata de ieri. La munte, pe seara vine lapovita.

In sud-vestul tarii, cerul ramane innorat si va ploua din cand in cand. Pe aici se intensifica vantul, iar senzatia de frig va fi accentuata. Mai vin cativa stropi si la noapte. Avem nevoie de umbrele si in sudul tarii. Vremea se anunta urata si rece, cu ploi slabe, in mai multe reprize si un vant taios. Maximele pierd chiar si cinci grade fata de ieri.

In Bucuresti, astazi o sa ploua si se face cam frig. Ploile vor fi slabe, temporare, iar atmosfera va fi tare neplacuta. Vantul va accentua senzatia de frig, asa ca temperatura resimtita va fi cu mult sub maxima zilei. Termometrele vor arata in jur de 11...12 grade, o valoare de luna noiembrie.

La munte, vremea va fi tare neplacuta. Ploile vor cuprinde toate masivele peste zi, dar catre seara, se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare prin Orientali si in zona Meridionalilor. Se pot strange 25 de litri de apa pe metru patrat. La ultima masuratoare, stratul de zapada avea 39 cm in Ceahlau, 24 cm in Muntii Calimani si 15cm la Balea Lac.

Vremea in zilele urmatoare

Luni se raceste si mai tare. Vedem soarele doar prin estul tarii. In rest, avem atmosfera mohorata, cu ceva ploi sau burnita in Oltenia, Muntenia, Crisana si Transilvania. La munte va fulgui, mai ales in zona Meridionalilor. Vantul va fi mai activ in tinuturile sudice ale tarii.

Marti avem tot vreme rece, cu valori modeste in sud si est. Norii persista, in Dobrogea va ploua slab, iar catre seara si in noaptea urmatoare, vin alte ploi in tinuturile vestice. Maximele urca un grad sau doua.

Miercuri, prin vest patrunde aerul cald, asa ca temperaturile cresc mai tare in aceste regiuni. Se arata si soarele, dar in sud si est, inca mai prindem atmosfera inchisa si rece.

ANM: In Carpatii Orientali si Meridionali va ninge, iar in restul teritoriului va ploua si va fi vant, pana luni dimineata

Meteorologii au emis, duminica, o informare meteorologica potrivit careia in Carpatii Orientali va ninge si se va depune un strat nou de zapada, iar in cursul noptii in Carpatii Meridionali vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare.

'In Carpatii Orientali va ninge si se va depune strat nou de zapada, iar in cursul serii si al noptii de duminica spre luni (16/17 octombrie), precipitatii predominant sub forma de ninsoare vor fi si in Carpatii Meridionali. Vantul va avea intensificari temporare, indeosebi in regiunile sudice, cu viteze ce vor depasi la rafala 40...50 km/h, iar pe crestele montane 60 km/h, viscolind ninsoarea', informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

In restul teritoriului va ploua, iar trecator in Subcarpatii Moldovei si in estul Transilvaniei se vor semnala precipitatii mixte. Cantitatile de apa vor depasi local 10 - 15 l/mp, iar in nord-vest, centru si est izolat 20 - 25 l/mp.

Informarea este valabila de duminica incepand cu ora 14:00 si pana luni la ora 9:00.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vreme rece in sud si est, dar in Dealurile Vestice temperaturile ajung la 21 de grade. Prognoza pentru urmatoarele zile
Vreme rece in sud si est, dar in Dealurile Vestice temperaturile ajung la 21 de grade. Prognoza pentru urmatoarele zile

Ziua de sambata ne-aduce vreme rece in sud si prin est, dar ceva mai buna in rest. Maximele vor fi foarte modeste in Moldova, dar in Dealurile Vestice ating 21 de grade. Ploile apar dupa pranz si vor fi destul de slabe cantitativ.

Zi cu soare si maxime de 17 grade. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile
Zi cu soare si maxime de 17 grade. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Astazi vremea va fi rece pentru aceasta data, mai ales in estul si sudul tarii. Va fi soare cam peste tot, doar in sud-est dimineata e posibil sa picure trecator si tot dimineata va fi ceata in zonele joase.

Stratul de zapada a ajuns la 30 de centimetri in Pasul Prislop. Transfagarasan a fost inchis
Stratul de zapada a ajuns la 30 de centimetri in Pasul Prislop. Transfagarasan a fost inchis

Desi suntem in mijlocul toamnei, vremea ne face din ce in ce mai multe surprize. In Pasul Prislop, din Maramures, este iarna in toata regula. Iar autoritatile au luat decizia de a inchide Transfagarasan.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.