Prognoza meteo 26 noiembrie. Ce ne așteaptă în acest weekend

26-11-2020 08:31


Prognoza meteo 26 noiembrie. Joi avem o dimineață rece, cu ceață și nori joși la câmpie. Până acum, au fost emise șapte coduri galbene în acest sens.

 

Trecător, ceața se asociază cu burnița și cu depuneri de chiciură. La deal și la munte se anunță vreme frumoasă, iar maximele se încadrează între 2 și 14...15 grade Celsius.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și cu Bărăgan găsim puțină ceață dimineața, însă, mai apoi, va domina atmosfera însorită. Maximele ajung la valori normale pentru această perioadă.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, în prima parte a zilei se anunță nori de joasă altitudine sau ceață. După ce se risipește ceața, iese soarele, iar temperaturile ajung până la 7...9 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem ceață la câmpie, însă la deal și la munte soarele strălucește toată ziua. Maximele ajung, și aici, pe la 8...9 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim ceață în zonele joase. Până la ora 11, județele Cluj și Satu Mare se află sub cod galben de ceață densă. Pe acolo pe unde ceața persistă, va rămâne frig toată ziua, iar temperaturile nu vor trece de 2 grade Celsius. În rest, se arată soarele, iar valorile termice sunt normale pentru data din calendar.

În ținuturile vestice se anunță atmosferă mohorâtă, cu ceață și nori de joasă altitudine. În acest sens, a fost emisă o avertizare cod galben, valabilă până la ora 11 pentru județele Timiș, Arad și Bihor. Pe aici se anunță o zi rece, cu temperaturi modeste

În Transilvania avem ceață persistentă în zonele joase, iar județele Mureș, Harghita, Brașov și Sibiu se află sub cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă până la ora 10. În depresiuni, după o noapte geroasă, joi, maximele nu trec de 2 grade Celsius. În zonele mai înalte, până la amiază iese soarele, iar temperaturile ajung la 8 grade.

O situație similară găsim și în Oltenia: ceață sau nori de plafon jos la câmpie, pe unde temperaturile vor fi ceva mai mici. Și pe aici este în vigoare un cod galben de ceață, valabil pentru județul Dolj, până la ora 9. În zonele înalte avem soare în cea mai mare parte a zilei, iar maximele urcă până la 10...12 grade.

În ținuturile sudice prindem vreme frumoasă, însă, pe la câmpie avem ceață în prima parte a zilei. Județul Teleorman se află și el sub cod galben de ceață până la ora 11. În regiunile deluroase domină atmosfera însorită, iar temperaturile urcă până la 14...15 grade în Dealurile Munteniei.

București

În București avem o dimineață friguroasă, cu temperaturi de minus 3 grade în centrul orașului și minus 5 grade la periferie. Mai apoi, prindem vreme bună: soarele strălucește toată ziua, iar temperaturile ajung la 11 grade Celsius. În noaptea de joi spre vineri se face iarăși frig și vor fi condiții de ceață.

La munte


La munte se face puțin mai cald, însă avem o dimineață rece, cu ceață și depuneri de chiciură pe văi și în depresiuni. Apoi, domină atmosfera însorită, iar vântul se întețește pe creste.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București

Vineri prindem tot o dimineață rece, cu ceață și nebulozitate joasă în prima parte a zilei. După ce se risipește ceața, prindem și câteva momente însorite, iar maximele urcă tot până la 11 grade.

Sâmbătă iarăși ne așteaptă o dimineață cu ceață și nori de joasă altitudine. Totodată, se răcește, iar temperaturile nu mai trec de 8...9 grade.

Duminică vor fi înnorări la începutul zilei. Se face și mai răcoare, iar maximele se opresc la 7 grade Celsius. În toată această perioadă, nopțile rămân reci, cu minime în jur de 0 grade.

La munte
 

Vineri se mai încălzește puțin. Dimineața, pe văi și în depresiuni se lasă iarăși ceața, iar vântul agită atmosfera pe creste în timpul zilei.

Sâmbătă se înnorează în cea mai mare parte a zonei montane și e posibil să cadă ninsori și lapoviță, în special în masivele vestice și nordice. Totodată, se face mai răcoare.

Duminică prindem vreme închisă, cu vânt activ pe creste. În Carpații Occidentali și în Orientali va cădea lapovița în timpul zilei, însă, în noaptea de duminică spre luni, va ninge. Dimineața se formează iarăși ceață pe văi și în depresiuni.


VIDEO PROTVPLUS.RO