Soare, aer curat si verde crud, la inceput de mai pe platoul Bucegilor. Turistii au avut parte de o zi perfecta

Ultima actualizare: 14-05-2014 07:05

Deasupra marii, pe platoul Bucegilor, ziua a fost cu adevarat perfecta. Nimeni nu mai spera dupa ce ieri a fost frig si chiar a nins.

Mirati oarecum de aceasta schimbare a vremii, oamenii au aglomerat traseele montane mai ceva ca traseele din statiuni.

Din telecabina, turistii au putut admira cum peisajul se schimba radical pe masura ce se apropie de statia de la Babele. La inaltime, zapada inca domina, insa, in combinatie cu verdele jnepenilor creaza o imagine unica, deosebit de frumoasa.

Ajunsi pe platou, turstii au vizitat Babele, Sfinxul iar cei dornici de mai multa miscare au mers pana la Crucea Eroilor de pe Varful Caraiman, intrata anul trecut in Guiness Book.

"Este o zi splendida, am venit de la Piatra Arsa pe picioare, am facut putina miscare si ne-a prins extraordinar, pacat ca nu sunt amenjarile necesare, nu am gasit o toaleta", a spus un turist.

Chiar si in plina primavara, nu poti sa nu te bucuri de zapada de pe varf.

Intr-o alta zona a Bucegilor, in judetul Dambovita, turistii au urcat spre Saua Dichiului, un loc de o frumusete rara.

Odata ce ai ajuns la munte ai parte de mult aer curat si, mai mult de atat, o priveliste cu adevarat la inaltime.

Din Capitala pana pe Saua Dichiului se fac cel mult doua ceasuri. Trebuie sa mergeti pe drumul care duce spre Targoviste, iar de aici pe DN 71, spre Sinaia.

Dupa cota 1000 se face un drum la stanga, iar de acolo se urca spre munte. Drumul este asfaltat, iar planul autoritatilor este sa lege nordul judetului Dambovita cu Bran si Moeciu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO