Vești bune pentru românii care vor să-și petreacă vacanța în afara ţării. Ar putea scăpa de izolare

03-06-2020 18:45


Vești bune pentru românii care vor să-și petreacă vacanța peste hotare.

Potrivit unor surse politice Guvernul ia în calcul ca după 15 iunie sau chiar puțin mai devreme, să nu îi mai oblige să intre în izolare pe cei care se întorc din Bulgaria sau Grecia. Discuția a avut loc într-o ședință ținută de premier cu liderii PNL, dar nu a fost confirmată oficial până acum.

Guvernul lucrează la un coeficient cu ajutorul căruia vor fi stabilite țările cu risc epidemiologic scăzut. De exemplu, Grecia, Bulgaria sau Ungaria au un coeficient de risc mai scăzut decât România.

Ideea ar fi ca românii din aceste țări să nu mai stea 14 zile în izolare la domiciliu la întoarcerea în țară, dacă nu au simptome.

În prezent, un concediu de două săptămâni în Bulgaria vine și cu 14 zile de izolare la întoarcerea acasă, adică o lună lipsă de la muncă.

Bulgaria a deschis deja granițele pentru cetățenii mai multor țări, inclusiv pentru români. De la 1 iunie putem intra fără restricții și fără ca statul vecin să ne țină în izolare.

La intrarea în Bulgaria trebuie să completați o declarație pe proprie răspundere, că nu sunteți în carantină, că nu aveți simptome de Covid, că veți respecta măsurile antiepidemie impuse de guvernul bulgar și călătoriți pe propriul dumneavoastră risc. Trebuie să dați numărul de telefon și adresa de email și să precizați scopul călătoriei.

Din 15 iunie, Grecia va permite accesul turiștilor din 29 de țări, printre care și România. La graniță puteți fi supuși unui control epidemiologic. Avioanele pot ateriza pe aeroporturile din Atena și Salonic. De la 1 iulie se redeschid și zbourile spre insule.

Gkikas Magiorkinis, medic: „Suntem îngrijorați de insulele cu densitate ridicată. Virusul iubește aglomerația. În schimb suntem mai puțini îngrijorați de insulele mai puțin populate, unde revenirea pandemiei e mai puțin probabilă.”

Guvernul elen anunță că va suporta toate costurile dacă cineva se îmbolnăvește de Covid-19 în timpul sejurului.

Stelios Petsas, purtător de cuvânt al guvernului grec: „Vor fi cazați la hotel și toate costurile vor fi acoperite de guvernul elen.”

Serbia și-a deschis deja granițele pentru cetățenii români. Croația, încă nu, iar Muntenegru primește de la 1 iunie turiști din țările care înregistrează mai puțin de 25 de cazuri la sută. O listă cu peste 100 de țări pe care România nu se află deocamdată.

La noi, izolarea la întoarcerea în țară ar putea rămâne obligatorie și după 15 iunie pentru țările cu risc ridicat, cum ar fi Spania, Italia sau Marea Britanie unde sunt și cele mai numeroase comunități de români.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57