Vacanta de Ziua Nationala a continuat cu coborari pe partie si platouri cu slanina. Cum s-au distrat romanii la munte

02-12-2016 18:27


Sa nu uitam ca Romania intreaga este in vacanta, asa ca foarte multi oameni vad zapada din aceste zile ca pe un cadou minunat. La Azuga se schiaza, iar copiii chiuie pe derdelus.

Si in Marginimea Sibiului a fost "bataie", dar nu cu bulgari, ci pentru slaninuta afumata, carnaciori, vitel la protap si muraturi.

Poiana Brasov

Zapada, bulgari, derdelus. Acestea au fost cele mai folosite trei cuvinte vineri in Poiana Brasov.

Turista: "Am venit cu norocul la zapada, am venit in vacanta din Italia. Cu sotul meu, dar l-am pierdut pe partie, nu stiu unde este, cu copiii. Stam trei zile si plecam inapoi la munca!"

Dupa ce au inghetat bine oamenii nu au ocolit oalele cu vin fiert ori gratarele pline de carnaciori, fleici si mititei.

Reporter: "Pentru cate persoane?"
Comerciant: "Patru!"
Reporter: "Wow! Nu e cam devreme? E dimineata totusi."
Comerciant: "Pai daca oamenii or fi petrecut azi noapte! Acuma le e foame!"

Turist la masa: "Astazi ne-am luat liber daca tot a fost toata saptamana si am zis sa continuam asa cum trebuie! Romaneste! E foarte placut aici si ma repet! Sa vina tot Bucurestiul si toata Romania aici ca e foarte frumos!"

Desi ninge de 24 de ore, inca nu se poate schia in Poiana. Administratorii domeniului schiabil spun ca abia de Craciun se va intampla acest lucru.

Azuga

In schimb, s-a schiat pe Partia Cazacu din Azuga, luata cu asalt de romanii dornici sa se bucure cat mai repede de iarna.

Schior: "Suntem din Constanta, am venit in gasca si ne distram."
Reporter: "Cate ture ati dat?"
Schior: "Asta e a 5-a!"

Instructor de schi: "Bravo! Daca ridici mainile de pe genunchi o sa cazi. Tu nu vrei sa cazi, nu?"

Copil: "Am ajuns primul la masa de dimineata, am venit cu intructorii si cu prietenii mei si am schiat foarte mult."

Paltinis

La Paltinis oamenii au fost ceva mai asezati si mai dedicati bucatelor traditionale.

Turist la masa: "Toba, cred ca o sa mergem pe sunculita, niste ceapa, ca merge cu palinca, cu afinata."

Turist: "Nu are cum sa lipseasca slanina. Nu de alta, dar la Bucuresti vedem mai rar slanina. Un pic de lebar si carnaciori."

Bucatar pregatind porcul la protap: "Vin viert, rachiu fiert si facem si minunea asta pe care o ungem cu un bait special."

Oaspetii nu s-au dat in laturi si le-au ajutat pe gazde sa taie porcul.

Reporter: "Merge treaba, ajutati?"
Turist: "Da. Merge super."
Reporter: "Faceti asta si acasa?"
Turist: "Mai rar, dar ne pricepem ca suntem de la tara."

In cazul in care va este dor de munte e bine sa stiti ca va continua sa ninga abundent.

VIDEO PROTVPLUS.RO