Turiștii au luat cu asalt pârtiile din Poiana Brașov, în ciuda restricțiilor. "A fost mai greu cu mâncarea"

21-02-2021 17:11


Vremea bună și pârtiile excelente au făcut ca scenariul roșu să fie lăsat la coada grijilor pe care le-au avut turiștii, duminică, în Poiana Brașov.

La telegondolă și la schi a fost, din nou, înghesuială. De fapt, stațiunea a părut sufocată de valurile de oameni, deși restaurantele, de exemplu, nu le-au mai permis accesul în interior.

Jandarmii s-au amestecat printre turiști încă de la primele ore. Unii schiori habar nu aveau că municipiul Brașov este în scenariul roșu, după aproximativ două săptămâni de măsuri mai relaxate.

Turistă: “Ştiu că atunci când schiezi e totul safe, că nu stau oamenii unii în alţii, în afară de coadă. Dar fiind în aer liber cred că e ok.”

Turist: “E super aglomerat. Super, super! În condițiile în care în alţi ani stăteai 10-15 minute la gondolă, acum stai şi 40 de minute, o oră.”

Forțele de ordine n-au permis nici cel mai mic gest necorespunzător. Cei care și-au aprins o țigară, în timp ce așteptau să urce în telegondolă, de exemplu, au fost scoși din rând.

Lucian Ilinca, comandantul Detașamentului Structuri Montane: “Afluxul de turişti este foarte mare. Le punem în vedere să respecte distanţarea fizică, să evite zonele aglomerate şi să poarte în permanenţă mască. Astăzi, din păcate, am aplicat şi şapte sancţiuni pentru nepurtarea măştii.”

La ora mesei, turiștii au aflat că nu mai pot mânca în interiorul localurilor.

Turistă: “A fost mai greu cu mâncarea. Nu se poate mânca la interior, dar având în vedere că vremea este superbă şi destul de cald pentru această perioadă, ne-am descurcat foarte bine.”

George Cristian Mărgărit, manager de terasă: “Este aceeaşi soluţie pe care am găsit-o şi în scenariul precedent, adică distanţarea de doi metri între mese, patru persoane maxim la o masă sau șase persoane dacă sunt din aceeaşi familie.”

Totuși, mai ales că zăpada s-ar putea topi în zilele următoare, nici restricțiile, nici perioadele îndelungate de așteptare nu i-au demoralizat pe turiști.

Turistă: “A meritat, adică dacă îţi place să schiezi, orice merită, chiar şi statul la coadă. Bine, nu două ore, dar merită.”

În ultimele zile, și numărul accidentelor pe pârtii a fost mare. Principala cauză este că mulți începători se aventurează în zonele destinate avansaților, fără să conștientizeze la ce pericole se expun.


VIDEO PROTVPLUS.RO