Turismul din Egipt incearca cu greu sa-si revina, dupa violentele din ultimii ani. Cu ce oferte speciale sunt atrasi clientii

Dată publicare: 18-01-2015 19:54
Dată actualizare: 21-01-2015 04:11


Turismul egiptean inca se chinuie sa isi revina dupa violentele de strada din 2011 si schimbarile politice ale ultimilor ani.

Strainii nu se mai inghesuie ca altadata sa viziteze minunile antichitatii, in ciuda reducerilor de pret oferite de agentii si de marile hoteluri. Cel mai greu lovit a fost turismul de lux, iar resorturile cu multe stele testeaza diferite abordari, doar doar vor aduce inapoi anii aglomerati de alta data.

Oricat ar parea de tentanta, perspectiva unei plimbari pe camila, avand in fundal "Marea Piramida", nu mai convinge prea multi turisti ca o vacanta in Egipt merita cheltuiala.

Mamdouh El Sebai, directorul ueni agenti de turism: "In ultimii patru ani, am avut zece clienti. Asta inseamna doi si jumatate pe an."

Ca sa reintre in gratiile strainilor cu bani, agentiile de turism au creat pachete personalizate pentru fiecare individ ori grup, care includ vizite la situri istorice si momente de divertisment ori rasfat culinar.

Walid El-Batuti, ghid turistic: "Putem chiar sa inchiriem un varf de munte pentru cei care vor sa ia acolo micul dejun ori cina, sa priveasca apusul."

Un hotel de cinci stele situat pe insula Zamalek, de langa Cairo, se lauda ca este pe drumul cel bun, dupa patru ani in care multe camere au ramas goale.

Rick Zeola, director general: "In ultimele trei-patru luni, lucrurile au inceput sa mearga mai bine. In contrast cu ultimi patru ani, pot spune ca ne descurcam excelent."

La origini a fost un palat, ridicat in 1869 de un conducator egiptean pentru sotia lui Napoleon al III-lea al Frantei, invitat de onoare la inaugurarea canalului Suez. Cele 1250 de camere vaste pastreaza farmecul epocii, oferind in acelasi timp un confort opulent. Hotelul are doua asa-numite apartamente regale si un apartament prezidential spatios. Tavanul are candelabre bogate de cristal, iar ferestrele dau spre Nil. Cele cateva restaurante cu specific ofera preparate sofisticate, pregatite de bucatari alesi pe spranceana.

Oricum, chiar daca oficialii spun ca turismul egiptean este pe drumul cel bun, incasarile pe anul acesta sunt estimate la sase miliarde de dolari - jumatate fata de nivelul din 2010.


VIDEO PROTVPLUS.RO