Trenurile și autobuzele, aglomerate până la refuz înainte de Sărbători

Ultima actualizare: 21-12-2019 19:25
aglomeratie cfr
Pro TV

Cu câteva zile înainte de Crăciun, trenurile și autobuzele sunt aglomerate până la refuz.

Românii porniți către stațiunile de munte se plâng că au mers în picioare, iar sâmbătă dimineață nu mai găseai la ghișeu bilete de tren nici măcar în picioare.

Nici varianta on-line nu a funcționat: CFR Călători epuizase toate biletele online spre munte încă de vineri.

Sâmbătă dimineață, în Gara de Nord, oamenii au avut surpriza neplăcută să nu găsească bilete. Așa că fie au fost nevoiți să aștepte alte trenuri, mai târziu, fie să ia autobuzul. Din păcate, planul doi nu a funcționat prea bine.

De altfel, bilete la trenuri către munte nu erau de găsit nici vineri după-amiază.

Ramona Țintea: „Aș vrea să merg de sărbători acasă, la Brașov, și încerc să îmi cumpăr un bilet de tren, iar la ora asta, la ora 5, nu mai există nimic disponibil. Toate trenurile sunt pline. De exemplu, am încercat la trenul de la ora 10. Am intrat în contul meu, aleg un pasager care călătorește de la București spre Brașov și apare mesajul: ne pare rău dar nu mai avem locuri disponibile pentru selecția efectuată.”

Cu puțin noroc, la gara s-a găsit bilet în picioare. Cum era de așteptat, vagoanele erau ticsite.

Ramona Țintea: „Vă dau un pont celor care plecați de la București spre munte. Până la Ploiești puteți călători în picioare așa cum fac și eu, iar de la Ploiești către Brașov aveți șanse foarte mari să gășiți un loc liber. Biletele se pot cumpără și în tren în cazul în care călătoriți cu un tren privat.”

Reprezentanții CFR Călători susțin că au prevăzut aglomerația și i-au avertizat pe pasageri.

Pentru evitarea supra-aglomerării trenurilor în perioada sărbătorilor de iarnă, cei de la CFR Călători au transmis acum câteva zile un comunicat prin care îi rugau pe pasageri să-și planifice călătoriile din timp.

Potrivit acestei comunicări oficiale, un bilet poate fi cumpărat cu 30 de zile înainte și oferă o reducere de până la 15%.

Adrian Vlaicu, reprezentant CFR Călători: „Trenurile de dimineață au fost aglomerate. La ora 13 din cursul după-amiezii încă aveau locuri disponibile de vânzare. În acest moment CFR Călători lucrează cu întreaga să capacitate tehnică disponibilă."

Alternativa a rămas mașina personală, dar cel mai probabil drumurile se vor aglomera în zilele următoare și mai mult.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO