Targul din Ardeal unde puteti cumpara papuci exact precum cei ai printului Charles. Ce delicatese costa 50 de euro kilogramul

Ultima actualizare: 21-06-2016 00:22

 Langa Turnul Cojocarilor din cetatea medievala Sighisoara s-a deschis targul mestesugarilor. Cei care vor sa incerce faimoasele gustari testate chiar mostenitorul coroanei

Turistii care ajung vara aceasta in Sighisoara au sansa sa guste din preparatele preferate ale printului Charles. Gospodinele din Viscri, Malancrav si Archita, satele preferate ale printului Charles, au ocupat corturile amenajate langa Turnul Cojocarilor, din cetatea Sighisoarei.

Pentru o singura pereche de papuci, aceasta femeie mestereste mai bine de 4 ore. Chiar si printul si-a cumparat papuci de la Viscri. La targul mestesugaresc turistii gasesc paine de casa, dar si placinte cu rubarba, branza sau mere, preparate de gospodine dupa retete stramosesti.

"Am adus placinta facuta cu mere. Ma scol dimineata la ora 5, pregatesc toate la cuptor cald si vin cu ele”, explica o gospodina. Turistii mai pretentiosi pot cumpara trufe negre care se vand cu 50 de euro kilogramul.

Dupa ce au gustat din bunatatile preparate cu multa pricepere, vizitatorii nu s-au indurat sa plece cu mana goala, mai ales ca unele produse sunt recomandate chiar de printul Charles.

Femeile care au venit la targul din Sighisoara se mandresc cu minunatiile care le ies si maini si spun ca au deprins obiceiul de la sasii din Transilvania. "Stateau batranele la poarta si coseau si ne chemau sa ne arate. Daca va uitati un pic aici, absolut toate incheieturile, tot este cusut de mana nimic nu este de masina", explica o gospodina.

Targul nu duce lipsa de turisti care pleca cu mainile pline, spun organizatorii. Adela Chivarean, organizator, spune ca targul "are o functie duala: incurajarea mestesugarilor si a produselor lor dar si scopul de a oferi turistilor produse mestejugaresti traditionale."

Mestesugarii vor fi prezenti la targul de langa Turnul Cojocarilor in fiecare joi, pana la sfarsitul lunii septembrie. Organizatorii spera ca anul viitor sa mute locatia targului mai aproape de Piata Cetatii din Sighisoara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO