Rapa Rosie, locul din Romania care ii face pe multi sa se creada pe taram american. Turistii spun ca nu au mai vazut asa ceva

Ultima actualizare: 22-07-2014 07:00

Daca mergeti in vacanta in Transilvania, avem doua sugestii pentru dumneavoastra. In Alba, Rapa Rosie fascineaza cu formatiunile stancoase, care ii fac pe turisti sa se creada undeva pe taram american.

Iar in Salaj, de Gradina Zmeilor sunt legate atatea legende, incat oamenii vin de la mari distante ca sa o vada.

La 3 km de Sebes, pe dealuri, intri intr-o alta lume. Unii ii spun Infernul, altii se cred in Vestul Salbatic. De fapt, taramul este suta la suta romanesc si se numeste Rapa Rosie.

Radu Tutuian, muzeograf: "Apele de siroiere in urma ploilor au sapat unele canale pe perete, dand aspectul general al unei ruine antice sau a unei orgi cu piramide de pamant."

Stancile rosii se intind pe 10 hectare si oricine poate vizita marea rezervatie naturala.

Turista: "Sunt din Bucuresti si am citit despre ea. Mi-au spus si niste prieteni. Este foarte frumos. E unica in Romania. N-am mai vazut pana acum."

Cei mai incantati sunt copii, care se lasa purtati de povestile cu dinozauri.

In Salaj, foarte aproape de satul Galgaul Almasului, un peisaj ciudat atrage sute de turisti. Sunt cateva stanci care rasar din pamant si isi schimba forma de la un an, la altul. Formeaza Gradina Zmeilor, un loc intesat de legende.

Vestea ca in Romania exista o gradina a stancilor s-a raspandit in toata lumea. De la an la an, numarul turistilor care vin aici sa adimire peisajul incredibil creste simtitor, iar cei mai curajosi chiar escaladeaza peretii stancosi.

Alexandru Mosut, ghid turistic: "Se spunea ca zmeii veneau de la Dej pe jos dupa sare si se asezau sa se odihneasca pe cele doua stanci si o stanca se numeste zmeul si zmeoaica. Si de aici vine denumirea de Gradina Zmeilor. "

Turista: "Am vazut in filmele americame, in primul rand - adica Marele Canion si, in rest, nu am mai vazut. Sunt prima oara aici si sunt foarte impresionata."

Rezervatia se intinde pe 3 hectare, iar autoritatile vor sa faca demersuri pentru promovarea ei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO