Locul pitoresc din Romania care nu a fost inca descoperit de turisti. Vama Buzaului, paradisul aflat la 50 de km de Brasov

Ultima actualizare: 15-12-2014 01:34

La 50 de kilometri de Brasov, intr-o zona spectaculos de frumoasa, se afla o zona ideala pentru vacanta de iarna. Mai exact, in Vama Buzaului, un pol al frigului, bine ascuns printre dealurile de la poalele muntilor Ciucas.

Peisajul pare desprins din basmele cu zane si chiar daca nu sunt multe pensiuni, gazdele sunt primitoare.

Vaile pitoresti de munte par neatinse de mana turistului, iar cel mai bine va puteti bucura de ele daca le parcurgeti cu piciorul. Nu e greu sa gasiti un localnic care sa va indice drumul sau chiar sa va insoteasca pe potecile de munte.

Cu toate ca este mai putin frecventata de turisti, credeti-ma ca merita sa vizitati Vama Buzaului, ca sa descoperiti astfel de peisaje, cascada Urlatoarea este unica in zona si merita vizitata in orice anotimp.

"Am auzit si am citit pe internet si am vrut sa vad si cu ochii mei cum este si e foarte frumos. Nu-mi pare rau ca m-am udat la picioare, ca o sa am niste poze frumoase", a spus o turista.

Tot la Vama Buzaului puteti sa il cunoasteti pe Mitica, un exemplar superb de bizon, liderul cirezii din rezervatia de la marginea comunei. Biletul de intrare costa doar doi lei.

"Ne mandrim cu 28 de exemplare. Pe langa zimbrii mai avem, ca sa coloram peisajul, cateva ciute si cerbi", spune Fabian Roth, administratorul rezervatiei.

Daca in timpul plimbarilor vi se face foame, nu va faceti griji. Orice cioban va primeste cu placere la masa.

Reporter: Mai vine lumea, mai gusta?

Ion Cosa, cioban: Da, cum sa nu?

Reporter: Le place.

Ion Cosa, cioban: Pai cum nu.

Reporter: Mai proaspat de atat nu se poate.

Ion Cosa, cioban: Nu prea.

Desi nu o sa gasiti foarte multe pensiuni in Vama Buzaului, cele cateva sunt adevarate bijuterii. Aici exista singura cabana boutique din tara, unde fiecare camera este personalizata.

"Ne aflam intr-un parc montan foarte frumos si am zis sa facem o surpriza clientilor nostri si sa le oferim ceva unic", spune Irina Dragut, administratorul cabanei.

Tocmai pentru ca sunt izolate, pensiunile de aici au provizii pentru zile intregi. Asta insemna ca o sa mancati doar produse facute in casa, pentru ca in imprejurimi nu exista supermarketuri.

Pentru o noapte de cazare o sa dati intre 20 si 40 de euro, chiar si in perioade de varf.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO