Experiment Ştirile ProTV. Deşi e o destinație ieftină, Bucureștiul e evitat de străini

Ultima actualizare: 27-08-2019 20:15

Bucureştiul este tot mai tentant pentru turiştii străini, în condiţiile în care este al doilea cel mai ieftin oraş european pentru o vacanţă de weekend.

Potrivit unui top britanic, la noi poţi să bei, să mănânci şi să te cazezi cu doar 127 de euro pentru două zile. Cei care prind o ofertă bună beneficiază în acelaşi preţ şi de zborul până aici.

Ca să vedem dacă Bucureştiul este în top trei cele mai ieftine destinaţii de city-break, am mers în Centrul Vechi, unde ne-am întâlnit cu un grup care vizitează Capitala.

Vrem să aflăm dacă bugetul de 127 de euro, adică aproximativ 580 de lei, ne permite să mâncăm, să bem o bere şi să ne cazăm aşa cum susţine topul.

Cu 25 de lei un turist poate comanda meniul zilei. Pentru o halbă de bere plăteşte în plus în jur de 12 lei.

Aşadar, o masă de prânz e 25 de lei, o bere 12 , înseamnă 37 de lei. Înmulţim cu doi, pentru că sunt două zile şi obţinem 74 de lei. Adăugăm costul de cazare. Cazarea este de la 15 euro la hostel până la 100 de euro la 5 stele.

În principiu cu un cost mediu de 50 de euro, adică 235 de lei, dormim o noapte în Bucureşti.

Cu toate însă că este considerată ieftină de către turişti, Capitala noastră se afla pe locul 28 în Europa la numărul de străini care ne vizitează.

La nivel mondial stăm şi mai rău. Potrivit motorului de căutare momondo.ro, Bucureştiul e abia pe locul 61 în lume la numărul de turişti pe care îi atrage, fiind depăşit de Jakarta sau Beirut.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO