Din ce in ce mai multi romani prefera sa plece in vacante singuri. Avantajele turistilor care nu vor sa depinda de nimeni


Ultimul update: Luni 14 Martie 2016 06:58
Data publicarii: Vineri 11 Martie 2016 18:55
Categorie: Stiri Turism

Cine a spus ca atunci cand mergi in vacanta trebuie sa pleci cu alai? Ei bine, tot mai multi romani prefera sa calatoreasca singuri.

Daca vor excursii culturale, aleg Viena, Paris ori Roma, iar daca simt nevoia sa se distreze, opteaza pentru Ibiza sau Berlin. Sunt aproape 180 de mii in statistici, cu 30 de mii mai multi fata de anul trecut. Agentiile de turism s-au conformat si incearca sa le ofere vacante personalizate.

"Toata lumea are un magnet cu Sagrada Familia si voiam si eu. Credeam ca sunt ultima care nu a vazut Barcelona, asa ca m-am dus", povesteste Georgiana.

Si a mers, dar nu cu sotul sau prietenii. Georgiana se declara incompatibila cu orice alt turist. Ii place sa viziteze mult intr-un timp scurt, nu vrea sa stea prin magazine si are un plan bine stabilit de acasa. Asa ca prefera sa calatoreasca singura si sa nu depinda de nimeni.

Georgiana, turista: "La Barcelona am plecat singura, mi-am organizat tot. Eram insarcinata in luna a 2-a si stiam doar eu si sotul meu, am carat dupa mine un troller de 20 de kg, dar a fost nemaipomenit. Mi-ar placea o Ibiza la vara, singura, pentru ca nu am reusit sa ajung pana acum. Pai sotul meu ce sa spuna? Nu e incantat de cluburi, dar in rest are incredere in mine."

Ca ea mai sunt alti 180 de mii de alti romani, care vor sa se aventureze singuri si sa nu depinda de nimeni.

Laura Pascu, Centrul European al Consumatorului: "Conform unui sondaj pe care l-am facut de curand am descoperit ca turistii pleaca in proportie de 9% singuri, cu 2 procente mai mult decat anul trecut. Ii sfatuim sa lase numarul de telefon cuiva apropiat."

Ciprian Enea: "Un turist care merge singur, merge cu rucsacul in spate, alege o cazare la un hostel si nu are nicio problema sa doarma cu alti 5,6 turisti din alte colturi ale lumii, prefera costurile mici si vrea sa decopere o mare parte a lumii, merge dintr-o tara in alta."

In top ar fi Spania, Portugalia, Franta si Italia. Singurul minus dintr-o astfel de calatorie ar fi ca nu are cine sa va fotografieze, dar oricand puteti sa rugati un strain sa va ajute. Nu uitati totusi sa returnati favoarea.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO