“Urmatorul pas pentru Casa Muhle: exproprierea”. Mesajul timisorenilor catre Ministerul Culturii

06-03-2013 11:41

casa muhle,timisoara

Ieri, timisorenii au primit o veste buna din partea administratiei locale: a fost obtinuta o ordonanta presedintiala, prin care actualii proprietari ai Casei Muhle sunt obligati sa demareze procedurile de conservare a cladirii.

Chiar si asa, pentru timisoreni nu este de ajuns. Ei au pus la cale o noua manifestatie in fata monumentului. De data aceasta, mesajele lor nu se mai indreapta catre autoritatile locale, ci catre Ministerul Culturii, care poate sa faca urmatorul pas: acela de a expropria Casa Muhle.


Initiatorul acestui protest este acelasi Corneliu Vaida, cel care a pornit seria de manifestatii pentru aceasta cladire, inca din luna decembrie a anului trecut. De data aceasta, el ii invita pe timisoreni sa lege cate o panglica alba de gardul care inconjoara cladirea istorica. Si asta nu doar in data de 20 martie, atunci cand este programat protestul, ci si in orice alta zi in care trec pe langa Casa Muhle.


Acesta este un mod pasnic de a manifesta. Ministerul Culturii este singurul care poate incepe demersurile de expropriere. Panglicile albe reprezinta speranta ca aceasta cladire va fi a Timisoarei si se va integra in patrimoniul orasului”, a declarat Cornel Vaida, pentru StirileProTV.ro/Vest.


La doar 12 ore de cand a fost initiat acest manifest, reteaua de socializare Facebook s-au strans deja peste 100 de persoane care vor sa puna o panglica alba pe gardul Casei Muhle. O timisoreanca vine cu o propunere inedita: “la urmatoarea pichetare sugerez coroane de inmormantare… Tiganii nu o vor mai aduce in veci pururi in starea initiala. Ar trebui sa primeasca amenzi in fiecare zi pana indeplinesc cerintele”, scrie Carmen Cocora pe reteaua de socializare.


Una dintre cele mai frumoase cladiri istorice ale Timisoarei, Casa Muhle, are o vechime de peste 200 de ani si a apartinut unui faimos florar, Muhle. In urma cu 10 ani, cladirea a intrat in posesia unui clan de rromi, cel al familiei Stancu. In vara trecuta a acestui an, proprietarii au demolat acoperisul, iar de atunci, cladirea este intr-o continua stare de degradare.

Proprietarii Casei Muhle, obligati sa conserve cladirea. Primaria a obtinut o ordonanta presedintiala

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO