Tricouri negre si bentite rosii pentru cainii ucisi cu cruzime.Un nou protest impotriva eutanasierii

Ultima actualizare: 22-09-2013 07:03
caini vagabonzi

 Sambata, 21 septembrie, o noua actiune de protest impotriva eutanasierii cainilor fara stapan va fi organizata la Timisoara.

 Toate persoanele care doresc sa participe la protest sunt asteptate de la ora 14:00 in Piata Operei, unde, timp de o ora vor purta tricouri negre si bentite rosii, ca gest simbolic fata de animalele omorate cu brutalitate de catre diverse persoane.
In prezent, legea care ar permite uciderea in masa nu este aplicabila, dupa ce a fost contestata la Curtea Constitutionala, institutie care trebuie sa se pronunte in acest aspect in 25 septembrie.

Reprezentantii asociatiei pentru protectia animalelor din Timisoara, Pet Hope, spun ca eutanasierea este o falsa solutie la problema cainilor fara stapan, costisitoare si ineficienta, care ascunde adevarata cauza a animalelor aflate in strada. Cainii fara stapan sunt o consecinta a abandonului puilor pe domeniul public, iar eutanasierea lor, pe langa ca este imorala, nu face fata ratei de abandon din partea populatiei si genereaza astfel o serie de crime inutile.

Ruxandra Bizera, membru fondator al Asociatiei Pet Hope: “Timisoara este un oras civilizat, european, care nu poate accepta uciderea ca metoda de interventie intr-o problema care trebuie abordata coerent si cu discernamant. Autoritatle locale si opinia publica majoritara din Timisoara au aratat ca la noi in Banat, lucrurile se rezolva cu adevarat, de la sursa, nu se ascund in spatele unor manevre emotionale care si-au dovedit ineficienta. Cine doreste sa nu mai vada caini pe strada, trebuie sa sprijine identificarea si sanctionarea persoanelor care abandoneaza caini pe domeniul public”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO