Timisorenii achita nota de plata pentru caldura pe care au avut-o in calorifere pana in luna aprilie

17-05-2013 16:24


factura incalzire

 Timisorenii si-au pus mainile de cap cand au vazut facturile la intretinere, pentru luna aprilie. Chiar daca in acea luna temperaturile au fost ridicate,reprezentantii Colterm au incins caloriferere, in conditiile in care afara erau 25 de grade Celsius.

 Acum, timisorenii trebuie sa bage adanc mainile in buzunar. Sistemul de facturare pe care Colterm il are, a facut ca facturile din luna aprilie sa fie mult mai mari ca cele din martie, atunci cand temperaturile coborau sub zece grade Celsius. Asta pentru ca, in martie, fiecare persoana a platit la intretinere 60% din suma aferenta acestei luni. Restul de bani urmeaza sa fie platiti de timisoreni in lunile de vara. Pentru ca luna aprilie este considerata drept una foarte calduroasa, aceasta nu a fost inclusa in sistemul de plata proportionala.

“In luna aprilie, cetatenii au platit 100% din valoarea sumei facturate de Colterm. Suma este mai mare pentru ca in luna martie oamenii au platit doar 60% factura la incalzire, iar restul va fi facturat in luna mai. Cel mai mult depinde de asociatiile de locatari si de perioada in care au citit contoarele”, a declarat pentru StirileProTv.Ro/Vest, Petru Olariu, presedintele Federatiei Asociatiilor de Locatari din Timisoara.

De exemplu, un timisorean care locuieste intr-un apartament cu doua camere din zona Soarelui, a platit pentru luna martie la intretinere, suma de 380 de lei. In luna aprilie, cand termometrele aratau si 25 de grade Celsius, factura a crescut pana la 420 de lei.

Situatia este mult mai grava in zona Steaua. Un alt timisorean a platit la intretinere pentru luna martie suma 212 lei, pentru acelasi tip de apartament. Pentru ca societatea Colterm a decis sa tina caloriferele incalzite si in luna aprilie, timisoreanul a platit la intretinere suma de 440 de lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO