Sistemul de management al traficului si supraveghere video din Timisoara, in pericol sa piarda finantarea europeana

Ultima actualizare: 25-04-2014 07:10
timisoara

 A trecut mai bine de un an de cand Primaria Timisoara a semnat contractul de finantare a proiectului de trafic management si supraveghere video din oras, insa nici pana acum nu au inceput lucrarile.

 In momentul de fata, licitatia este blocata pentru ca mai multe firme au depus contestatii sau au cerut lamuriri suplimentare. Asta chiar daca termenul pentru depunerea ofertelor a fost prelungit de mai multe ori. Potrivit reprezentantilor primariei, daca intreg proiectul nu va fi finalizat pana in vara anului viitor, o parte din finantare va fi pierduta.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Proiectul este suspendat deocamdata dupa repetate contestatii si cereri de clarificare (…) este suspect ca unele firme nu inteleg aceste cerinte si cer mereu clarificari dupa clarificari, suspiciunea mea fiind ca ele nu sunt in stare sa depuna o oferta competitiva si blocheaza licitatia. Daca se mai intarzie mult, desigur, intram in pericolul de a pierde finantarea pentru ca nu ne mai ramane timp fizic suficient ca sa si implementam proiectul”.

Noul sistem de supraveghere va fi unul inteligent, cu senzori si va facilita monitorizarea traficului din oras. Sistemul de „management al traficului si supraveghere video” va ajuta la identificarea celor mai aglomerate intersectii din Timisoara si va stabili timpii semafoarelor.

Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 43 de milioane de lei, dintre care 35 de milioane de lei provin din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana. Proiectul ar trebui implementat in 12 luni de la data inceperii lucrarilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO