Purici, usi sparte, prosoape rupte.Asa i-a intampinat Occidentul pe cativa elevi plecati la practica

28-02-2012 13:47


conditii

18 elevi, de 17 si 18 ani, care invata la Grupul Scolar Auto din Timisoara, au crezut ca l-au prins pe Dumnezeu de un picior atunci cand au fost selectati pentru programul de practica Leonardo.

Au plecat in Marea Britanie, la Wrexham, unde ar fi trebuit sa ia lectii de limba engleza si de mecanica in ateliere de prestigiu. Socoteala de acasa nu prea s-a potrivit insa cu cea din strainatate.

Potrivit declaratiilor si fotografiilor trimise de parintii elevilor pentru stirileprotv.ro/vest, adolescentii au fost cazati in conditii care le-au adus numai nemultumiri.

Camerele in care dormeau aveau peretii crapati, podelele erau distruse si usile sparte. In plus, la ora 22, caldura se oprea, iar elevii ramaneau in frig pentru ca nu puteau inchide geamurile defecte. S-au lovit si de probleme cu mancarea. Serveau micul dejun la ora 10, apoi rabdau foamea pana la 19, cand se dadea cina. Totul a durat doua saptamani, timp in care elevii nu au avut cum sa se intoarca in tara.

Abia duminica, cei 18 elevi si profesorii care i-au insotit s-au intors acasa. "Au vazut un alt mod de viata decat credeau ei ca e Vestul", a spus directorul Grupului Scolar Auto Timisoara, Miriana Iancovici Wolf. "De sase ani trimitem elevi prin programul Leonardo in Germania. Acolo nu am patit niciodata asa ceva. Am vorbit cu colegii care au fost in Marea Britanie. Si eu sunt nemultumita, dar nu putem face mare lucru", a adaugat aceasta.

In octombrie, un alt grup de elevi va pleca la Wrexham, la practica. Va fi ultimul, promite directiunea, care de acum inainte va colabora doar cu nemtii in programul Leonardo.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO