Practica de vara, programata din iarna. Studentii, pusi fata in fata cu angajatii din companii

Ultima actualizare: 27-09-2012 06:41
studenti

Holul Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara a fost locul unde studentii i-au intalnit pe reprezentantii institutelor de cercetare si ai companiilor de profil, in cadrul unei “Burse de idei”.
 

La eveniment au participat studenti din anii III si IV, care invata la Facultatea de Mecanica, la Electronica si Telecomunicatii sau la Automatica si Calculatoare si care vor sa puna in practica ce au invatat in scoala, inainte de absolvire. Institutul Fraunhofer din Germania, Institutul de Studii si Proiectari Energetice, precum si Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru optoelectronica din Bucuresti isi deschid portile pentru tinerii din facultati pe care ii tenteaza domeniul cercetarii.

Lor li se adauga companii importante, care isi deschid portile pentru a-I convinge pe studenti sa isi faca practica in cadrul lor. O parte dintre cei care aleg sa fure meserie in firme care nu sunt din Timisoara vor avea masa si cazarea asigurate prin proiect, care este unul cu finantare europeana.

“Obiectivul nostru este organizarea practicii studentilor, pentru a le asigura o sansa sporita de pregatire, in acord cu cerintele si nevoile angajatorilor”, a declarat profesorul Ioana Ionel, coordinator al proiectului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO