Plimbari gratuite cu bicicleta pentru studentii si dascalii Universitatii de Vest. Cum este posibil

21-05-2013 11:41


biciclete

 Studentii si profesorii Universitatii de Vest vor avea de astazi ocazia sa se plimbe cu bicicleta gratuit, dupa ce termina cursurile. Trei centre de inchiriere a bicicletelor, menite sa incurajeze miscarea si sportul au fost deschise special pentru ei.

 

 Cele trei centre de inchiriere au fost amenajate in fata Universitatii de Vest, la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor si la Ringul Bursier. Acestea vor fi functionale de astazi, de la ora 16:00 si vor pune la dispozitie studentilor si profesorilor 40 de biciclete.

Primele patru ore de inchiriere sunt gratuite, apoi cei care vor sa isi prelungeasca plimbarea pe doua roti trebuie sa plateasca cinci lei pe ora.

“Dorim ca prin aceasta initiativa sa incurajam miscarea in randul studentilor si a cadrelor didactice. Este important sa insuflam comunitatii o cultura a sportului si a miscarii, iar dincolo de beneficiile fizice, deplasarea cu bicicleta in campusul universitar poate fi o alternativa buna pentru cei care doresc sa evite traficul din zona”, a transmis rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea.

Centrele de inchiriere a bicicletelor vor fi deschise in fiecare zi a saptamanii intre orele 08:00 si 22:00. Impreuna cu bicicleta, utilizatorul primeste si un echipament de protectie format din: antifurt, casca de protectie, genunchiere si manusi. Dupa inchiriere, toate echipamentele pot fi returnate in oricare dintre cele trei centre de inchiriere.

Cei care doresc sa fie siguri ca vor gasi o bicicleta la cel mai apropiat centru, pot rezerva un astfel de vehicul si online.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO