Picnic sub stele la Observatorul Astronomic din Timisoara. Accesul este pe baza de rechizite scolare

Ultima actualizare: 17-08-2013 07:02
Meteori, leonide, perseide

In aceasta seara, de la ora 20:00, la Observatorul Astronomic din Timisoara va avea loc actiune inedita. Doua filme documentare despre explorarea universului vor rula, nu la cinematograf, ci… in cadrul unui picnic.

Timisorenii sunt indemnati sa isi ia cu ei patura, cosul cu mancare, dar si… curiozitatea. Cele doua filme care vor rula, “Europa catre stele” (2012) si cu “Cu ochii pe cer” (2009), vor dezvalui curiozitati despre Univers, curajul si perseverenta celor care au descoperit cele mai profunde mistere cosmice. Practic, cele doua pelicule reprezinta “o calatorie in spatele scenei”, promit organizatorii.

Intrarea nu va fi libera. Fiecare participant trebuie sa aduca de acasa… rechizite scolare. Acestea vor fi donate celor 60 de copii din familiile defavorizate din cartierul Iosefin, beneficiari ai Asociatiei “For Help”. Astfel, copiii fara posibilitati materiale vor incepe noul an scolar cu toate rechizitele necesare.

Dupa proiectia de film, instrumentele astronomice din dotarea Observatorului Astronomic, dar si cele ale astronomilor amatori vor sta la dispozitia publicului pentru a observa cateva din frumustile cerului nocturn de vara. Cu putin noroc, participantii vor avea parte si de spectacolul oferit de curentul meteoric al Perseidelor”, au transmis organizatorii.

Observatorul Astronomic din Timisoara se afla pe strada Axente Sever, numarul 1, in zona Pietei Balcescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO