Organizatiile studentesti din Timisoara stau departe de proteste: “Nu dorim asocieri politice”

16-01-2012 14:10


protest

Cele mai importante organizatii de studenti de la nivel local spun ca nu vor sa ia parte la manifestatiile din ultimele zile. Motivatia este simpla, spun ei. Nu vor sa fie asociati cu nicio culoare politica.

Desi sustin ca protestele sunt normale intr-o democratie si incurajeaza apararea drepturilor omului, reprezentantii studentilor timisoreni declara ca nu vor sa se implice la nivel de organizatie din motive politice. “Noi nu am avut niciodata vreo apartenenta politica si acesta este motivul pentru care nu vom iesi in strada. Sustinem participarea la dezbateri publice, dar nu sustinem protestele violente”, a declarat Anca Babet, presedintele Organizatiei de Studenti din Universitatea de Vest din Timisoara (OSUT).

Nici reprezentantii studentilor din Universitatea Politehnica nu vor sa ia parte la protestele stradale. “Chiar daca protestele sunt normale intr-o societate democratica, nu incurajam la nivel de organizatie iesirea in strada. Probabil vor iesi cativa studenti, dar nu este decizia organizatiei”, a declarat Florin Vilcea, presedintele Ligii AC din cadrul Universitatii Politehnica.

Unii membrii ai organizatiilor studentesti inca asteapta decizia asociatiilor nationale din care fac parte. “In functie de decizia Asociatiei Nationale a Organizatiei Studentesti din Romania (ANOSR) vom actiona in continuare. Fiecare membru decide pentru el, dar noi ca si organizatie nu ii impingem sa ia aceasta decizie”, a declarat Robert Kristof, presedintele Ligii Studentilor din Facultatea de Mecanica Timisoara.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO