Monumentul Ciumei si Monumentul Sfantului Nepomuk din Timisoara vor fi iluminate artistic

02-10-2012 14:12


monument piata unirii timisoara

 Monumentele din Piata Unirii si Piata Libertatii din orasul de pe Bega vor fi iluminate artistic. Cel putin asta intentioneaza primarul Timisoarei, Nicolae Robu. In planurile edilului de a infrumuseta orasul intra si iluminatul cladirilor istorice reabili

 Pana atunci insa, timisorenii vor putea admira noaptea, intr-o alta perspective, Monumentul Ciumei din Piata Unirii si Monumentul Sfantului Nepomuk din Piata Libertatii. Primele teste au fost facute deja aseara pe ambele statui, insa nu se stie exact cand vor fi iluminate acestea.

Acest lucru nu se va intampla in urma unui proiect, ci in urma unor indatoriri pe care le are firma care se ocupa de iluminatul public. Ba mai mult, edilul intentioneaza sa procedeze la fel si cu alte cladiri istorice din Piata Unirii. Prioritare sunt cladirile care sunt deja reabilitate si au un aspect placut.
Am facut incercari pe ambele monumente. Tot cu aceasta ocazie, fiind aseara in zona si vazand ce frumos arata aceste monumente, am luat decizia de principiu ca in perioada urmatoare sa avem in vedere si iluminarea celorlalte cladiri”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timisoarei a fost impresionat de aspectul pietelor din Timisoara, in urma testelor de aseara. Astfel, a inclus in planurile sale si iluminatul pomilor din Piata Libertatii. “Va fi ceva foarte frumos, va asigur”, a incheiat primarul.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO