Mobilizare generala pentru salvarea unui bazin de inot devenit acum adapost pentru oamenii strazii

17-01-2013 13:00

bazin paragina

 Timisorenii se mobilizeaza din nou pe o retea de socializare. De data aceasta motivul este salvarea bazei de inot Uszoda, aflata la doi pasi de Catedrala Mitropolitana si care a devenit adapost pentru oamenii strazii.

 Pe reteaua de socializare Facebook, timisorenii au creat un grup pentru a salva bazinul Uszoda, iar primul pas in este un “Flashlight Mob”, care se va desfasura in aceasta seara.

Grupul numara in momentul de fata peste 300 de membri. O parte dintre ei vor merge in aceasta seara cu lanterne, la baza de inot, si o vor lumina pentru ca “sa o vada cine trebuie”, scrie initiatorul acestui demers, pe reteaua de socializare.

Baza de inot Uszoda are o insemnatate importanta pentru mine si pentru mii de timisoreni. Acolo am invatat sa inot, acolo ii ascultam in copilarie pe membrii formatiei Phoenix, acolo erau locurile de intalnire cu prietenii. Bazinul trebuie salvat pentru ca imaginea pe care o are acum, nu il reprezinta ”, a declarat pentru stirileprotv.ro/vest, Corneliu Vaida, cel care a creat grupul de pe Facebook.

Corneliu Vaida a fost cel care a reusit in doua randuri sa ii aduca pe timisoreni in fata Casei Muhle, pentru a atrage atentia autoritatilor locale. Actiunile lui si ale protestatarilor au fost auzite de catre reprezsentantii administratiei locale care au si inceput demersurile in instanta pentru conservarea cladirii.

Ma bucur ca Primaria a inceput actiunile pentru Casa Muhle. Ar fi ceva extraordinar daca s-ar intampla acest lucru si cu bazinul Uszoda. Demersul nostru a fost auzit si de Dan Negru, care si el este unul dintre cei care au invatat sa inoate acolo. Protestele cu lozinci si pancarde nu sunt eficiente, o plimbare prin parc cu lanternele indreptate catre bazin, cred ca inseamna mai mult decat un protest obisnuit”, a mai spus Corneliu Vaida.

Protestul “Flashlight Mob” va avea loc in aceasta seara, la ora 18:30 in Parcul Central.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO