Masterplanul, dezbatut public cu doar o zi inainte de votare. Nemultumirile, in prim-plan

Ultima actualizare: 15-10-2012 01:31
primavara timisoara terase

Prezenti la dezbaterea publica de astazi, cativa zeci de oameni, consilieri locali sau simpli cetateni au dezaprobat continutul planului urbanistic general, dar mai ales intarzierea cu care a venit aceasta dezbatere.

Ca si propuneri, mai multi oameni au solicitat ca Planul Urbanistic General a includa: scoaterea caii ferate din oras, precum si a Garii de Nord, construirea cailor ferate subterane, utilizarea canalului Bega pentru transportul public in comun, existenta mai multor parcari, fluidizarea traficului rutier. Mai multe persoane, din diferite locuri ale orasului, au venit cu reclamatii la adresa situatiei juridice a terenurilor si a lipsei de concept in industria medicala.

O parte din consilierii locali au fost foarte drastici, si nu au menajat deloc proiectul. “Daca acest proiect va fi maine aprobat, va avea consecinte ireparabile pe termen lung. Tocmai de aceea, propun scoaterea de pe ordinea de zi a acestuia”, a declarat Horia Cristian.

“Am remarcat o lipsa acuta a transparentei. Aspecte importante nu au fost atinse, de exemplu importanta sporului demografic, sau care este pozitia fata de consolidarea mediului universitar?”,a declarat consilierul Ciprian Jichici.

Cu privire la organizarea tardiva a dezbaterii , cei care au elaborat planul spun ca mai exista etape de implementare, si ca la acest nivel, ideile de astazi nu puteau fi incluse in masterplan.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO