La Timisoara a inceput Festivalul de Film Cinecultura. Afla ce pelicule poti sa vizionezi gratis

film

 Ajuns la cea de-a patra editie, Festivalul de Film Cinecultura invita publicul cinefil timisorean sa vizioneze in perioada 11-15 martie o serie de pelicule distinse cu premii la nivel international, unele dintre ele difuzate in premiera in Romania.

 Timisorenii vor avea ocazia sa vizioneze 9 filme provenite din tot atatea tari (Romania, Spania, Austria, Belgia, Franta, Italia, Armenia, Brazilia si Germania). Peliculele vor rula in sala Aula Magna a Universitatii de Vest, iar intrarea este libera.

Luni, 11 martie
Ora 19:00 - O luna in Thailanda (Comedie, Romania 2012)
Este povestea unui tanar pe numele Radu care, in noaptea Anului Nou, realizeaza ca nu e multumit cu viata lui sentimentala. Acest film este dedicat iubirii si drumului curios pe care il parcurgem pentru a o gasi.

Marti, 12 martie
Ora 18:00 - Chiar si ploaia (Drama, Spania/ Mexic/ Franta 2010). Filmul are caracter istoric. Chiar si ploaia arata ce urmari are cucerirea Americii pentru populatia indigena, chiar si dupa atata timp.

Ora 20:00 – Respirare (Drama, Austria 2011)
Respirare este un film despre viata si moarte in adevaratul sens al cuvantului: Roman Kogler, un detinut de 19 ani, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare juvenila pentru ca a omorat un baiat la varsta de 14 ani. Pentru a fi eliberat, el trebuie sa obtina un job. Dupa mai multe esecuri gaseste un post la Serviciile funerare din Viena. Fiind prizonier, colegii il desconsidera, insa Roman nu are de ales. Intr-o zi, Roman transporta cadavrul unei femei, care are acelasi nume de familie ca si el: Kogler. Ar putea fi mama sa, care l-a parasit cand era mic? Roman este nevoit sa se confrunte cu trecutul sau dureros.

Citește și
alter-native
Best of Alter-Native iti prezinta cele mai bune scurt-metraje din ultimii zece ani
VIDEO. „Am și eu interlopii mei aici!” Cum i s-a dus vestea olteanului Claudiu Pasăre că „visează miliarde”

Miercuri 13 martie
Ora 18:00 – Hotii de cai (Belgia/ Franta/ Canada 2007)
1856, undeva in Est. Jakub este un tanar care a fost alungat recent din trupa lui de cazaci, pe motiv că ii fusese furat calul. In timpul acestui atac, Jakub isi pierde si fratele, care este ucis de unul dintre hotii de cai. Jakub este hotarat sa-si recapete calul si sa razbune moartea fratelui sau.

Ora 20:00 - Doamnele de la etajul VI (Franta 2010)
Parisul anilor '60. Jean-Louis, un broker riguros si tata de familie aflat in dificultate, descopera cateva femei de serviciu spaniole care locuiesc, spre surprinderea acestuia, la etajul VI al imobilului sau burghez "haussmanian". Maria, o tanara care lucreaza sub acelasi acoperis, ii dezvaluie un univers exuberant si folcloric. Marcat de aceste femei pline de elan, uita de greutatile vietii. Pentru prima data Jean-Louis gusta emotionat din placerile marunte ale vietii. Dar putem oare sa ne mai schimbam viata la 45 de ani?

Joi, 14 martie
Ora 18:00 - Basilicata de la litoral la litoral (Italia 2010)
Patru prieteni din Maratea, un orasel din sudul Italiei, de pe litoralul vestic al regiunii Basilicata, de tineri au format o trupa: Nicola este vocalist si canta la claviatură, Franco la bas, Salvatore la chitara si Rocco la baterie. In ‚viața realA‘ cei patru prieteni au meserii obisnuite: Nicola este profesor de matematica, Franco este tamplar, Salvatore este proprietarul unei tutungerii si Rocco un actor de televiziune. Intr-o vara calduroasa si plictisitoare ei decid sa participe la festivalul de muzica din Scanzano Jonico. Trupa face un road trip prin Basilicata, pana la Scanzano Jonico, care se afla pe litoralul oriental al regiunii. Calatoria va fi o aventura care va ramane intiparita pentru totdeauna in amintirea lor.

Ora 20:00 - Rasarit peste Lacul Van (Drama, Armenia 2011)
Filmul abordeaza problema genocidului armean, povestita prin prisma familiei lui Karapet Pambukchyan. Stramosii sai au emigrat in Statele Unite ale Americii si au locuit acolo timp de mai multe generatii. Karapet incearca din rasputeri sa consolideze si sa mentina legatura dintre familia si tara sa.

Vineri, 15 martie
Ora 18:00 - Embargoul (Portugalia/ Brazilia/ Spania 2010)
Personajul principal al povestirii, Nuno, lucreaza intr-un chiosc. Insa el are vise marete: doreste sa devina bogat prin inventia sa: un aparat care promite sa revolutioneze industria de incaltaminte. In mijlocul embargoului petrolifer, Nuno incearca sa vanda cu incapatanare acest aparat, fiind orbit de insetarea lui dupa succes. Cand apare sansa care ar putea sa-i schimbe viata pentru totdeauna, Nuno ramane blocat in propria sa masina, pierzand astfel unica oportunitate de a arata lumii inventia sa. Incepand din acest moment el va trai o viata plina de privatiuni...

Ora 20:00 - Patru minute (Drama, Germania 2006)
Jenny este o tanara de 20 de ani condamnata la inchisoare pentru omor, inchisa in sine, imprevizibila, agresiva si foarte talentata la muzica. Soarta ei a luat o intorsatura surpinzatoare in momentul in care a intalnit-o pe Traude Krüger, o pianista care preda de peste 60 de ani cursuri de pian in inchisoare. Muzica este calea catre libertate in acest film, iar Jenny elibereaza tonuri minunate si puternice din pian chiar si cu catuse la maini.

 

Articol recomandat de sport.ro
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Citește și...
Festivalul Filmului Francez ajunge, la sfarsitul saptamanii, la Targu Mures
Festivalul Filmului Francez ajunge, la sfarsitul saptamanii, la Targu Mures

Festivalul Filmului Francez ajunge, in premiera, la Targu Mures. Timp de trei zile, la Cinema ARTA vor rula cinci filme de lung metraj, precum si scurtmetraje realizate de Agnès Varda.

Best of Alter-Native iti prezinta cele mai bune scurt-metraje din ultimii zece ani
Best of Alter-Native iti prezinta cele mai bune scurt-metraje din ultimii zece ani

Festivalul International de Film de Scurt-metraj Alter-Native implineste, anul acesta, 20 de ani de existenta. Pentru a sarbatori evenimentul, organizatorii au pregatit o selectie a scurt-metrajelor premiate in anii precedenti.

Recomandări
SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România. Proiectilele vor înarma aeronavele F-16 Falcon
SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România. Proiectilele vor înarma aeronavele F-16 Falcon

SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România, evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari. Achiziţia va asigura înzestrarea aeronavelor multirol F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române.

Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”
Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”

Vineri începe campania electorală pentru alegerile locale și cele europarlamentare. Aproape 90 la sută dintre români știu că acestea sunt organizate pe 9 iunie.

Cum pot fi integrate în muncă persoanele vulnerabile. „Suntem într-un paradox, avem două milioane de oameni inactivi”
Cum pot fi integrate în muncă persoanele vulnerabile. „Suntem într-un paradox, avem două milioane de oameni inactivi”

România trăiește un paradox al forței de muncă, în care sunt două milioane de persoane inactive, deși cererea, din partea angajatorilor, este foarte mare.