Hagi, Popescu, Belodedici si Piturca vor juca intr-un meci caritabil pentru fiica lui Rotariu

19-12-2011 17:11

kassandra

La iniţiativa lui Helmuth Duckadam, fostele glorii ale fotbalului românesc din anii ’80 şi ’90 vor juca un meci amical, în 14 ianuarie, la Bucureşti. Banii încasaţi vor fi folosiţi pentru operaţiile de care mai are nevoie Kassandra

Fiica adoptivă a lui Iosif Rotariu, Kassandra, primeşte o nouă mână de ajutor. De data aceasta, iniţiativa a avut-o Helmuth Duckadam, cel care se ocupă de organizarea unui eveniment caritabil, în 14 ianuarie 2012, la Bucureşti, în Sala Polivalentă. Va fi un turneu la care vor participa patru echipe: Steaua 1986, Generaţia de Aur, naţionala artiştilor şi naţionala jurnaliştilor. Şi-au anunţat deja prezenţa foşti fotbalişti ca Gică Hagi, Miodrag Belodedici, Gică Popescu, Victor Piţurcă, Tudorel Stoica sau Adrian Bumbescu. Banii încasaţi din bilete şi din licitaţia de tricouri de după turneu vor fi folosiţi pentru următoarele operaţii de care are nevoie Kassandra.

Urmează a 30-a operaţie

Kassandra a fost adoptată de familia Rotariu în urmă cu aproape trei ani. Soţia lui Iosif Rotariu a găsit-o pe fetiţă la spital – fusese operată de 26 de ori după ce bunica ei a bătut-o, a ars-o cu ţigara şi a aruncat-o de la etaj. Oasele fetiţei erau distruse, dar Dana Rotariu şi soţul ei au reuşit să strângă banii necesari pentru trei din cele patru operaţii necesare: una la maxilar, două la mâini şi una la picior. Ultima intervenţie chirurgicală este programată la începutul anului viitor. Cele patru operaţii au costat în total circa 100.000 de euro, însă Kassandra are nevoie de această sumă la fiecare patru ani, până când va ajunge la vârsta majoratului. Asta pentru că ea va creşte, iar protezele trebuie să fie înlocuite.
„Nu ştiu mai nimic, ştiu doar că Duckadam m-a sunat acum o lună şi jumătate şi m-a întrebat dacă aş vrea să particip la acest eveniment pentru Kassandra. El se ocupă de absolut tot şi îi mulţumesc mult, atât lui, cât şi foştilor colegi, artiştilor şi jurnaliştilor care vor să o ajute pe Kassi”, a spus antrenorul secund de la Poli Timişoara şi fostul internaţional român, Iosif Rotariu.
Săptămâna trecută, Kassandra a primit un nou certificat de naştere. Acum, poartă şi în acte numele Rotariu. Fostul fotbalist şi soţia sa, Dana, au doi copii naturali şi doi adoptaţi.

Citeşte aici povestea Kassandrei Rotariu
www.prosport.ro/sport-life/special/ingerasul-salvat-de-roti-5200767


 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO