Fetita,oaia care a deprins obiceiurile unui caine. Isi insoteste stapanul la carciuma si la serviciu

21-10-2013 09:10


  Un animal de companie mai putin obisnuit strabate strazile in lung si in lat in comuna Balint... din Timis.

Se tine scai dupa stapanul sau, si ai zice ca are apucaturi de caine.

Si, totusi este vorba despre o oaie de cinci luni, care a devenit vedeta locala. Merge la carciuma din sat, doarme in pat si tine pasul chiar si cand proprietarul este pe scuter.

(Ciobanul si oaia la birt)

"Hai Ioane, vino si adu-mi o bere!
-Tie sau la oaie?
-Si la oaie si la stapan".

Asa isi petrec dupa-amiezile Nea Marin si Fetita- oaia pe care el insusi a ajutat-o sa vina pe lume in urma cu cinci luni. Mama ei era pe moarte, asa ca Nea Marin i-a facut o cezariana de urgenta si a scos-o pe Fetita din burta cu doua saptamani inainte de vreme.

''I-am dat lapte de vaca, asa am crescut-o, la biberon. E fetita noastra, asa i-am pus si numele: Fetita. Daca ma culc aici, nu pleaca o saptamana de langa mine", a spus Marin Todea.

Nea Marin e fochist la scoala din comuna. Dimineata la ora 08:00 pleca la munca, dar nu singur. Fetita merge cu el si il asteapta in curtea scolii pana la ora 12:00 cand se termina programul.  Iar dupa masa isi fac siesta impreuna.

Dupa odihna merge si putina miscare. Cei doi petrec timp de calitate impreuna.

Vecinii o indragesc pe Fetita si s-au obisnuit deja cu ea. Cand o vad stiu ca e si Nea Marin prin apropiere.

Nea Marin nici nu se gandesc sa o puna pe Fetita pe masa de Paste. Are viata lunga inainte si cum oile traiesc 14-15 ani, o sa imparta multe lucruri de aici incolo. 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO