Dorinta Kassandrei Rotariu de Craciun: „O bagheta magica, sa ma transform intr-o fetita adevarata”

Dată publicare: 22-12-2012 15:38
Dată actualizare: 25-12-2012 00:40


Kassandra si Iosif Rotariu

 Mezina familiei Rotariu se pregăteşte pentru a 33-a operaţie. E al patrulea Crăciun pe care Kassandra îl petrece în casa fostului fotbalist român şi, pe măsură ce trec anii, ea e tot mai zâmbăreaţă.

 Fata adoptată de Iosif şi Dana Rotariu a ajutat anul acesta la împodobirea bradului. Doctorii nu îi dădeau mari şanse de supravieţuire, când avea trei ani. Acum, merge la şcoală, scrie, citeşte, socoteşte şi aşteaptă următoarele operaţii cu o seninătate ieşită din comun.

Kassandra s-a făcut mare. Picioarele îi sunt însă inegale, pentru că doar dreptul creşte. Proteza de la stângul va trebui schimbată, dar mai întâi doctorii se vor ocupa de mâinile ei. Nu îşi poate îndoi mâinile, aşa că e o adevărată provocare pentru ea să pună globurile pe creanga de brad. Frăţiorul Cristi vrea s-o ajute, dar ea refuză. E un nou semn că e o luptătoare, aşa cum o laudă mama ei.
Ce ar vrea Kassandra să găsească marţi dimineaţă, sub brad? Răspunsul ei: „Vreau să îmi aducă Moş Crăciun o baghetă magică, să mă transforme într-o fetiţă adevărată”. Cristinel a încercat s-o corecteze: „Fetiţă normală, nu adevărată”.

A învăţat să scrie cu mâna ruptă

Chiar dacă depune un efort considerabil pentru a scrie, Kassandra stă impecabil la caligrafie. „Amândouă mânuţele sunt rupte şi ea pune o mânuţă peste cealaltă şi scrie. Se miră şi învăţătoarea cum de scrie aşa frumos, aproape cel mai frumos din clasă. A zis că aşa lecţie de viaţă cum le dă Kassandra nu a mai întâlnit. Şi la sport, e prima prezentă, chiar dacă nu poate să facă. Mă anunţă în seara dinainte că are sport şi să o îmbrac în trenning. E o luptătoare, are o ambiţie extraordinară de a trăi”, a spus soţia lui Iosif Rotariu, Dana.

Chin până la 18 ani

A 33-a operaţie a Kassandrei va avea loc la Strasbourg, în 24 ianuarie şi va costa circa 18.000 de euro. „O să dureze între şase şi opt ore operaţia, apoi o să aibă toată mâna în ghips pentru două luni, ca să se prindă. Dar chinul nu se opreşte aici, urmează mâna stângă, tot anul viitor, dacă mai rezistă. Apoi o luăm iar de la început, să schimbăm tija de la picior, din nou trebuie operată la maxilar, că nu deschide gura cum trebuie... Deci, până la 18 ani, când se opreşte creşterea oaselor, nu ne oprim. Nici nu poate să stea cu tijele, dacă ea creşte. Vă daţi seama ce dureri ar îndura”, a explicat Dana Rotariu.


Kassandrei nu îi mai e frică de mult de doctori. „La spital, înainte să mă opereze, îmi pune masca să adorm. Mie îmi place, am fost deja de vreo 30 de ori. Nu e chiar aşa de rău, dar nici prea bine, că stai prea mult în spital”, a spus fetiţa care în aprilie va împlini opt ani.


CONTURILE DISPONIBILE PENTRU KASSANDRA (titular Rotariu Liliana Daniela)

Lei: RO34BRDE360SV18398993600
Euro: RO70BRDE360SV80487003600 (cod SWIFT: BRDE ROBU)

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO