Dezbateri publice pe… Facebook. Robu vrea sa schimbe legea si sa mute discutiile in mediul virtual

14-02-2013 15:09


Facebook

Dezbaterile publice pentru anumite proiecte, asa cum prevede legea, par sa fie istorie pentru primarul Timisoarei. Acesta vrea o lege prin care aceste dezbateri sa poata avea loc si pe… Facebook.

Nicolae Robu le-a cerut parlamentarilor din Timis sa vina cu o propunere legislativa, astfel incat dezbaterile publice sa aiba loc si in mediul virtual. Asta pentru ca, un sondaj initiat pe pagina de Facebook a lui Nicolae Robu, a fost vizualizat de peste 50 de mii de persoane, dintre care 1.500 au raspuns la el.


De cand este primar al Timisoarei, Nicolae Robu nu poate sa spuna cate dezbateri publice, in mediul real a avut, insa numarul celor din mediul online este “impresionant”.


Actuala lege in care sunt incluse dezbaterile, nu spune unde se pot desfasura acestea. Le-am cerut parlamentarilor sa vina cu o propunere in acest sens, astfel incat sa avem o acoperire. Dezbaterile sa poata avea loc si pe Facebook. De ce sa ne mai ferim? Trebuie sa fim eficienti”, a declarat Robu.


In sondajul initiat pe reteaua de socializare, primarul i-a intrebat pe timisoreni, care dintre “ideile” sale din ultimul timp sunt mai bune. In acesta, 1103 persoane au raspuns ca reabilitarea cladirilor istorice din Piata Victoriei este cea mai viabila.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO