De frica unor atacuri teroriste,viceprimarul Stoia vrea sa trimita la fier vechi masinile abandonate

18-10-2013 14:19


masina abandonata, ZF

In Timisoara exista peste 2000 de masini abandonate pe domeniul public, insa nimeni nu ia vreo masura in privinta acestei situatii. Mai mult, avem chiar si o lege prin care autoturismele pot fi indepartate, dar care nu a fost pusa in aplicare pana acum.

Din fericire, in al doisprezecelea ceas, Primaria Timisoara s-a gandit sa ia masuri pentru a scapa de masinile care zac abandonate si ocupa locurile de parcare din oras. Asta, mai ales pentru a preveni eventuale atacuri teroriste, potrivit viceprimarului Traian Stoia.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Masinile abandonate trebuie ridicate fie de proprietari intr-un termen stabilit de catre Consiliul Local, fie de primarie, duse in depozit si predate la fier vechi. In Orientul Mijlociu sunt masini capcana, noi nu am patit-o, dar trebuie sa actionam preventiv ca sa nu patim asemenea activitati de natura terorista”.

Reprezentantii primariei au luat in serios aceasta probleme abia atunci cand au descoperit ca multe astfel de masini sunt abandonate in fata scolilor si a institutiilor publice.

Potrivit viceprimarului Traian Stoia, proprietarii masinilor vor primi notificari pentru a indeparta masina intr-o anumita perioada de timp, iar daca nu se vor conforma, autovehiculul va fi ridicat de reprezentanii primariei. Apoi autoturismul va ajunge intr-un depozit, iar daca nu o va revendica nimeni intr-o perioada de 30 de zile, va fi trimis la fier vechi.

La sedinta de luna viitoare, consilierii locali vor avea pe ordinea de zi un Proiect de Hotarare prin care se va specifica mult mai clar ce institutii trebuie sa intervina in indepartarea masinilor abandonate pe domeniul public. In aceasta actiune vor fi implicate Primaria, Politia Nationala, Politia Locala, precum si Jandarmeria.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO