Circul a luat sfarsit. La ce compromis au ajuns dascalii de la Colegiul Tehnic de Vest si primaria


Ultimul update: Luni 23 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Vineri 20 Septembrie 2013 13:55
Categorie: Timiș
protest elevi Colegiul Tehnic de Vest

 Colegiul Tehnic de Vest nu se mai muta din actuala cladire. Profesorii de aici si Primaria Timisoara au ajuns la un numitor comun, astfel ca atat Colegiul Tehnic de Vest, cat si Liceul de Arte Plastice vor functiona in aceeasi cladire.

 Peste 50 de elevi si profesori au pichetat astazi Primaria Timisoara pentru… coabitare. Profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest si reprezentantii Primariei Timisoara au ajuns la un consens, acela ca ambele licee sa functioneze in aceeasi cladire. Chiar daca exista o intelegere verbala intre dascali si edili, profesorii au continuat protestul astazi, in fata Primariei. “Vrem sa aratam ca nu dam inapoi”, i-a spus una dintre profesoare primarului Nicolae Robu atunci cand a fost intrebata care mai este rostul protestului.

Paiusan Daniel, inginer constructor Colegiul Tehnic de Vest: “Nu dorim ca ei sa nu vina la noi. Sa vina, ca putem convietui. Nu dorim sa ne mutam sub nicio forma, putem convietui impreuna, singura problema pe care o avem, este negocierea spatiului. (…) Artele Plastice se pot muta la noi, ceea ce dorim noi este o negociere a spatiului. Atat noi, cat si ei”.

La sedinta de marti a Consiliului Local, alesii vor avea de votat un amendament la hotararea luata in luna iulie. Amendamentul prevede pastrarea Colegiului Tehnic de Vest in acelasi imobil, insa atelierele la care participa elevii sa se desfasoare intr-o alta cladire, din apropiere. De asemenea, in internatul liceului urmeaza sa fie amenajate sali de clase.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Vom face amenajarea corespunzatoare a acelei cladiri, nu se muta nimeni intr-un spatiu impropriu. (…) Negocierea spatiului se va face dupa necesitati . Vom analiza cate clase sunt la cele doua unitati de invatamant, ce activitati se desfasoara, ce ateliere sunt necesare atat Colegiului Tehnic, cat si Liceului de Arte”.

Chiar daca este pentru a doua oara cand nu se respecta o hotarare initiala a Consiliului Local, primarul spune ca nu este un nou precedent. Din acest motiv, va exista si amendamentul care va modifica hotararea de consiliu local.

Circ la Colegiul Tehnic de Vest: angajatii Retim au vrut sa mute mobilierul,dascalii au blocat usile
Scandal la Colegiul Tehnic de Vest. Profesorii nu vor sa se mute si continua cearta cu primaria
FULLSCREEN
Circul a luat sfarsit. La ce compromis au ajuns dascalii de la Colegiul Tehnic de Vest si primaria
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO