Scandal inainte de meciul Rapid - Steaua. Membrii galeriei gazdelor s-au luat la bataie in apropierea stadionului Giulesti

Dată publicare: 20-07-2014 08:59
Dată actualizare: 23-07-2014 07:19


Meciul pe care Steaua l-a castigat, sambata seara, cu 2 la 1 in fata Rapidului a inceput mai devreme pentru suporteri.

Cu aproximativ o ora inainte de partida, mai multi sustinatori ai Rapidului s-au intalnit pe o strada din apropierea stadionului Giulesti si a izbucnit o incaierare. In urma altercatiei, geamurile a patru masini parcate au fost sparte, mai multe autoturisme au fost zgariate, iar suporterii cei mai nervosi n-au mai ajuns pe stadion, ci la sectia de politie.

Martorii spun ca putin dupa ora 20, cand nu mai era mult pana sa inceapa meciul dintre Rapid si Steaua, pe o strada din apropierea stadionului Giulesti a izbucnit scandalul.

Cei peste o suta de suporteri rapidisti implicati in altercatie au inceput sa arunce in stanga si in dreapta cu pietre si bucati din borduri, iar toate acestea au ajuns pe autoturismele parcate.

"Masina a fost parcata aici...a fost un meci amical intre galerii si m-am ales cu geamul spart pe spate, la usa dreapta", a spus proprietarul uneia dintre masinile avariate.

Oamenii care stau in zona au sunat imediat la 112, iar la fata locului au ajuns jandarmii, si mai multe echipaje de politie. Multi dintre cei care au luat parte la scandal au apucat sa fuga.

"Inainte de inceperea meciului, intre mai multi suporteri rapidisti a izbucnit un conflict, conflict care s-a iscat pe fondul unor neintelegeri intre membrii galeriilor", a spus Georgian Enache, Jandarmeria Bucuresti.

Suporterii au lasat in urma patru masini cu geamurile sparte, si cateva autoturisme zgariate. Patru persoane au fost conduse la sectia 20 si vor fi cercetate pentru tulburarea linistii publice, dar si pentru distrugere. La politie au ajuns si pagubitii.

In fata politistilor a ajuns si un tanar suspectat ca ar fi folosit materiale pirotehnice pe stadion. 250 de jandarmi au asigurat masurile de securitate la meciul dintre Steaua si Rapid.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO