Vom avea sarbatori cu multa zapada, viscol si temperaturi scazute!

06-12-2010 00:00


Avem in fata un Craciun si un Revelion "ca la carte", cu zapada, viscol si temperaturi minime de pana la -8 grade Celsius. Inclusiv in Capitala, care va fi alba in cateva zile.

Chit ca pentru locuitorii ei, care n-au vazut inca un fulg in acest sezon, scenariul pare greu de imaginat, specialistii de la ANM spun ca de la jumatatea lunii vremea se raceste brusc si vor cadea ninsori din belsug peste tot.

Urmeaza trei zile foarte calduroase cu maxime de pana la 17 grade Celsius in aproape toata tara, ploi in nord-vestul tarii si ceata in sud.

Vineri, 10 decembrie, cade insa prima ninsoare in Capitala.

In perioada 11-13 decembrie temperaturile minime vor scadea brusc pana la -16 grade Celsius, iar la jumatatea lunii va ninge in toata tara, inclusiv in partea de sud.

Minimele acestei luni se vor incadra in medie intre -8 si 0 grade, asa ca specialistii spun ca stratul consistent de zapada se va mentine pana in jurul datei de 31 decembrie.

Pe termen lung prognoza celor de la ANM insista ca iarna aceasta va fi una obisnuita, fara fenomene meteo extreme cu minime de pana la -15 grade Celsius.

VIDEO PROTVPLUS.RO