Un artist spaniol a facut la Bucuresti o pictura murala uriasa, inalta de aproape 30 de metri. Este un cadou pentru Romania


Ultimul update: Luni 12 Iunie 2017 06:54
Data publicarii: Vineri 09 Iunie 2017 20:34
Categorie: Stiri Sociale

O pata de culoare a aparut printre blocurile gri ale Capitalei. Un artist spaniol a facut la Bucuresti o pictura murala uriasa, inalta de aproape 30 de metri.

Este un cadou pentru Romania din partea Spaniei, in memoria a doi diplomati spanioli care au ajutat sute de evrei de la noi din tara sa scape de Holocaust. Artistul face astfel de picturi in mai multe capitale europene.

Trei zile si 150 de tuburi de vopsea. Doar de atat a avut nevoie artistul spaniol Okuda San Miguel ca sa transforme fatada unui bloc vechi de patru decenii din zona Piata Unirii a Capitalei intr-o opera de arta.

Pictura murala are aproape 30 de metri inaltime si este cea mai mare opera de acest tip din Bucuresti.

Artist: “Incerc in acest fel sa traduc ideea de pace si libertate. Folosesc in general multe culori pentru a exprima multiculturalitatea.”

Culoarea a adus zambete pe chipurile locatarilor din bloc. Mai ales ca artistul i-a luat prin surprindere.

Opera de arta este un cadou din partea Spaniei pentru Romania. Artistul aduce in acest fel un omagiu unor diplomati spanioli care au locuit la noi in tara.

In memoria celor doi, Okuda San Miguel face astfel de picturi in mai multe capitale europene, in turneul "Pereti pentru libertate".

Pana acum a fost in Budapesta si Sofia. Iar de la Bucuresti va pleca la Paris, unde va face o pictura de aproape 30 de etaje.

Artist: “Inaltimile ma fac ma simt mai liber, mai departe de capitalism si de viata normala. Ma inspira sa creez. “

Primaria sectorului 4 vrea sa il invite pe artistul spaniol sa picteze si alte blocuri, contra cost, ca sa aduca viata si culoare in toata zona de sud a Bucurestiului.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO