Tone de jucarii contrafacute, confiscate de vamesi in portul Constanta. Cum arata o copie a printesei Elsa din "Frozen"

Dată publicare: 13-12-2016 18:26
Dată actualizare: 16-12-2016 07:09


In plin sezon de sarbatori, tone de containere pline de jucarii contrafacute ajung in Portul Constanta.

Vamesii au confiscat marti mii de masinute si papusi venite pe mare din China. Toate imita marci de renume, iar acum, in prag de sarbatori, comerciantii incearca sa isi creasca veniturile din vanzarea lor. Din pacate pot pune in pericol sanatatea copiilor.

Piesele de construit sunt provocarea principala a vamesilor in acest sezon. Pentru a verifica daca jocul este sau nu original, trebuie sa faca fotografii la fiecare etapa de asamblare si sa le trimita reprezentantului din Romania.

Vamesii spun ca printesa Elsa ori papusile Barbie contrafacute nu au prea multe in comun cu personajele originale atat de iubite de copii.

Vames: "La papusi, in general, trebuie sa scrie. Putine sunt papusile astea urate pe care le recunosti. Aici este usor ca sunt din colectia Disney si sunt papusile pe care le cauta toate fetitele, ca e filmul care a innebunit toti copilasii."

O alta surpriza ajunsa in Portul Constanta o reprezinta personajele din noul Star Wars. Filmul nu a fost inca lansat, dar jucariile sunt deja gata.


Sute de firme s-au inscris in baza de date a Biroului Vamal de Frontiera Constanta Sud pentru protectia marcii. Daca au suspiciuni cand controleaza containerele, vamesii anunta titularii marcilor protejate. Pe lista sunt inscrise si companiile care produc masinute.

Parcul auto al vamii Constanta sud s-a innoit cu aproape 5500 de masinute. Cele mai multe au telecomanda, pentru ca astfel creste valoarea produsului. Pretul modelului original este intre 70 si 100 de lei.

"Sunt marfuri susceptibile a fi contrafacute, marfuri venite din China pentru o societate comerciala din Bucuresti."

Titularul de marca este cel care decide daca jucariile vor fi distruse. In luna noiembrie, vamesii din Constanta au avut zilnic cate o captura semnificativa. Valoarea lor totala depaseste un milion de euro.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO