Targ de produse ecologice la Muzeul Satului
Romanii au invatat sa aprecieze produsele ecologice. Dovada, in cateva ore, mierea, siropurile de fructe, dar si branzeturile s-au epuizat de pe tarabele comerciantilor, veniti la un targ de profil din capitala.
Bucurestenii s-au inghesuit sa cumpere alimente fara conservanti, chiar daca preturile sunt ceva mai mari.
Mierea si siropurile de fructe, suta la suta naturale, au fost preferatele celor care au venit la Targul Ecologic, de la Muzeul Satului.
Insa, tot ce-i natural costa. Siropurile sar de zece lei iar mierea cu fagure este 12 lei. Sunt insa de calitate si nu sunt contaminate cu diverse substante. Mare succes a avut si crema din propolis. Un borcanel de nici 30 de grame costa sase lei, dar face minuni.
Si branzeturile s-au vandut bine, la fel si prajiturile de casa cu ingrediente naturale si fara conservanti.
Daca in tari ca Austria sau Anglia exista o traditie de peste 20 de ani pentru alimentele ecologice si cresterea sanatoasa a animalelor, la noi aceste obiceiuri sunt promovate de putin timp. Comerciantii romani de produse naturale mai pot fi gasiti si duminica la Muzeul Satului.