Studentii ameninta cu proteste! Nu sunt de acord cu legile Miclea


Ultimul update: Sambata 29 Septembrie 2012 10:58
Data publicarii: Miercuri 19 August 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale
studenti

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) si Uniunea Studentilor din Romania (USR) ameninta cu proteste de la 1 octombrie, daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe legile din pachetul Miclea.


Presedintele UNSR, Ionut Poenaru, a declarat miercuri pentru Mediafax ca nu este de acord ca Executivul sa-si asume raspunderea pe legile comisiei prezidentiale, care prevad ca rectorul sa isi poata alege prorectorii si decanii de facultati, fara votul consiliului sau al senatului universitatii.

"Acest lucru ar insemna ca noi sa renuntam la reprezentativitatea de 25% in cadrul organismelor decizionale, un drept castigat de 20 de ani si la care nu vom renunta", a subliniat Poenaru.

Reprezentantii celor doua organizatii ameninta cu proteste, la inceputul anului universitar, daca se vor adopta legile Comisiei Miclea.

Premierul Emil Boc a declarat miercuri la finalul dezbaterii pe tema reformei educatiei, ca nu este adeptul tergiversarilor, aratand ca este timpul deciziilor, pe care le va lua in urma consultarii specialistilor Comisiei Miclea si a celor din Ministerul Educatiei.
 

Sursa: Mediafax

Tags: invatamant, legi,

Iliescu: Reforma invatamantului propusa de Mircea Miclea,
Guvernul isi asuma raspunderea pe legile educatiei! Nu se stie inca pe care
Iliescu: Da-o in ma-sa de guvernare, vorbim de un pachet de legi!
VIDEO PROTVPLUS.RO