O femeie a filmat cum la Spitalul Judetean din Arad gandacii sunt "internati" alaturi de pacienti. Reactia conducerii


Ultimul update: Sambata 03 Iunie 2017 07:08
Data publicarii: Miercuri 31 Mai 2017 17:06
Categorie: Stiri Sanatate

Spitalul Judetean din Arad se afla in mijlocul unui scandal dupa ce o mamica a filmat gandaci intr-un salon de pediatrie si a postat apoi imaginile pe internet.

Reprezentantii institutiei spun ca in ultima luna s-a facut 4 dezinsectii, insa insectele continua sa apara in saloane. Acum se gandesc sa le interzica parintilor sa mai aduca mancare de acasa.

Femeia care a filmat insectele misunand prin salon era internata acolo impreuna cu baietelul ei.

Mama care a filmat: "La ora doua sau trei noaptea, ca nu dormeam doua nopti, nu am dormit ca am stat si am pazit copilul de goange si am pescuit goangele. Lumina tot timpul a fost aprinsa pentru ca ii era frica la copil si umblau goangele peste tot, pe la geamuri, pe la usa, pe la dulapiorul de la pat pe la sertar, pe chiuveta era plin de goange".

Celelalte mamici care sunt internate la sectia de pediatrie impreuna cu copiii lor confirma ca deseori observa insecte, peste tot prin salon.

Mama: "La chiuveta erau dimineata si marti pe aici circulau si prin sertare, peste tot a fost cu dezinsectia, dar tot mai sunt. Nu este bine, mai ales pentru copii poate intra in gura sau cine stie, e insuportabil. Nu este bine, mai ales intr-un spital".

Mama: "Nu se poate sa aduci un copil aici si sa-l tii asa si cred ca vin din pereti, peretii sunt batrani. De aici se trage, dar sa stai aici e groaznic, credeti-ma, veniti seara pe la zece ca atunci ies, atunci e plin."

Reprezentantii spitalului spun ca sectiile sunt supraaglomerate asa ca dezinsectiile nu dau roade. Mai precis, incaperile nu pot fi golite complet si dupa cateva ore, copiii trebuie sa se intoarca in saloane.

Sandru Otinel, Spitalul Judetean Arad, asistent inlocuitor director de ingrijiri: "O prima masura care trebuie luata este accesul limitat cu alte produse aduse de acasa tinute pastrate in noptiera un spatiu mic aglomerat etse un mediu in care vine orice goanga musca poate sa ajunga si sa-si faca un spatiu prielnic de a se inmulti".

Conducerea spitalului a anuntat ca va continua dezinsectia in sectiile de copii in speranta ca in cele din urma gandaci vor fi starpiti.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO