Secretul unei casnicii de durata. Cei care au aniversat cinci decenii de dragoste ne dau sfaturi despre iubire

10-05-2014 19:08


Care este secretul unei casnicii de durata? Increderea, respectul si rabdarea. Ni-l vand cei care au implinit 5 decenii impreuna si ale caror povesti de viata cu siguranta vor dainui peste generatii.

Si asta pentru ca vedem tot mai rar cupluri care ajung sa-si serbeze nunta de aur. Potrivit Institutului National de Statistica, durata medie a unei casatorii in Romania este de numai 13 ani.

Sambata, la Iasi, in Parcul Copou, muzica veche a starnit amintiri si a smuls cateva lacrimi: 375 de cupluri au serbat 50 de ani de casnicie.

Pentru Constanta si Constantin Cioruta dansul este magia care te ajuta sa treci peste greutatile vietii.

"Nu mai sunt casniciile care erau, acum dupa 2-3 ani se plictisesc si altu si altu. Nu este bine. Nu a fost numai lapte si miere, am avut si zile mai proaste, dar am trecut peste. Dragoste, intelegere si incredere. Daca nu este incredere si dragoste...", spun cei doi.

Printre sutele de varstnici, napaditi de amintiri, se aflau si sotii Balmus. Retraiau ziua in care s-au casatorit.

"La inceput, e normal, a fost dragostea, cu timpul s-a transformat in intelegere....in bunavointa, in credinta ca maine va fi mai bine", a spus barbatul.

"Am avut o viata frumoasa, aduceri aminte si avem trei copii minunati pentru care ne rugam la bunul Dumnezeu in orice moment", a spus sotia lui.

Cei doi si-au reinnoit cu aceasta ocazie iubirea de peste 50 de ani.

Acasa, sotii pastreaza poza care a imortalizat juramantul depus pe viata, in 1964.

Doamna Florica recunoaste ca barbatul ei i-a fost cel mai mare sprijin.
"Foarte mult conteaza ca celui de langa tine sa-i pese de tine. Daca n-ar fi fost el cu mine, nu stiu ce m-as fi facut", a spus femeia.

Cuplurile au fost premiate de autoritatile orasului cu cate o diploma si 500 de lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO